0 °C Budapest

Ingyenszállás világszerte? - Így TE is könnyen nyaralhatsz!

Pénzcentrum
2006. március 2. 05:55

Kevesen gondolnák, hogy lehet nyaralni csupán az útiköltség megfizetésével, ingyen szálláshelyen...pedig így van! Ehhez nem kell mást tennünk, mint belépnünk az Intervac szervezetébe és máris több mint 50 ország többezer szállásából válogathatunk. A lehetőségről Turcsán Pállal, az Intervac magyarországi képviselőjével beszélgettünk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

A szervezet alapvetően keretet biztosít arra, hogy lakhelyet cseréljünk tetszőleges időre az általunk interneten kiválasztott Intervac partnerrel, tehát: miután kiépítettük a kölcsönös bizalmat, beköltözünk egymás otthonába. A kereséshez és a megismerkedéshez az Intervac internetes rendszere ad keretet, melybe éves 90 eurós díj ellenében léphetünk be. (Erre jön még az 5 eurós postaköltség, aztán kezdhetünk keresgélni.)

 

Szinte a világ minden táján találhatunk szállást, az ajánlatok zöme azonban európai, vagy az Egyesült Államokban van. Az arab országokban nincsenek tagok, de például Izraelben, Izlandon, Kanadában és Mexikóban találhatunk cserepartnert.

 

Tapasztalatok szerint a keresgélés októberben indul meg, egy-egy szezon ugyanis októbertől októberig tart és nem árt időben lépni, mert a felkapottabb helyek hamar „elkelnek”. (Lehet persze last minute-ben is cserélni, mindig találhatunk olyat, aki a következő 48 órában már útra kelne.)

 

A rendszerben a legtöbb tagnak egyáltalán nem fontos az érték-arányosság, így lakótelepi lakásunk rendelkezésre bocsátásáért cserébe is egy amerikai kertvárosi villában találhatjuk magunkat. Turcsán Pállal megesett például, hogy egy 800 holdas arizonai ranch-re kapott ajánlatot, ahol személyzet is lett volna, csak éppen fél évre szólt a lehetőség, amit nem tudott elfogadni.

 

A lakás mellett természetesen megoldható az autó cseréje is, gyakorlatilag minden csak megegyezés kérdése.

 

Logikusan vetődhet fel Olvasóinkban a kérdés, hogy mi történik akkor, ha néhány címet és elérhetőséget megtartva elfelejtjük befizetni a következő éves díjat. Ez ellen úgy védekezik a rendszer, hogy kirekeszt a belső internetes levelezőprogramból is, így csak külső címről írhatunk a megjegyzett kiszemeltnek (mert ugye már a friss adatbázishoz sem férhetünk hozzá...), ami nem jelent biztosítékot a cserére. Gondoljunk bele, hogy a szervezet égisze nélkül nem sok mindent tudunk tenni, ha elutazunk a világ másik felére, ahol elfelejtettek nekünk kulcsot hagyni... ezt nem sokan kockáztatják meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?