28 °C Budapest

Mennyi van Gyurcsány bankszámláján? - Megnéztük...

Pénzcentrum
2006. február 28. 15:58

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki fizetését tavaly - miként kormányfővé választása óta minden hónapban - teljes egészében karitatív célokra utalta. Gyurcsány Ferenc a fizetéséből eddig 28 alapítványt, egyesületet és civil szervezetet támogatott. A kormányfő és felesége, Dobrev Klára vagyonnyilatkozatának legfontosabb adatait mától mindenki elolvashatja az interneten, a www.miniszterelnok.hu oldalon.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki fizetését tavaly – miként kormányfővé választása óta minden hónapban – teljes egészében karitatív célokra utalta. Gyurcsány Ferenc a fizetéséből eddig 28 alapítványt, egyesületet és civil szervezetet támogatott. A kormányfő és felesége, Dobrev Klára vagyonnyilatkozatának legfontosabb adatait mától mindenki elolvashatja az interneten, a www.miniszterelnok.hu oldalon.

 

Az interneten mindenki számára elérhető nyilatkozat szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki fizetése tavaly bruttó 18,4 millió forint volt, az ebből származó jövedelmét teljes egészében karitatív célokra osztotta szét.

 

A miniszterelnöktovábbra is egy 50 négyzetméter alapterületű, pápai ingatlan tulajdonosa, amelyben édesanyja lakik. A családnak otthont adó, 400 négyzetméteres budapesti ingatlan tulajdonosa felesége, Dobrev Klára. A család tulajdonában van egy 2004 szeptemberében vásárolt Opel Zafira gépkocsi.

 

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára két közös hozzáférésű bankszámlát vezet, 2005 végén az egyiken 2,15 millió forint, a másikon 360 624 forint volt.

 

Tavaly sem történt változás a cégeknél: Gyurcsány Ferencnek három magánvállalkozásban van részesedése. Az Altus Befektetési Rt.-nek kizárólagos tulajdonosa; az Aldo Kft.-ben 4,4 százalékos üzletrésze van; az Ark Rt. részvényeinek pedig 8,3 százaléka az övé. Gyurcsány Ferenc a magánvállalkozásaitól bruttó 87,67 millió forint osztalékot kapott tavaly, ami után befizette a 20 százalékos osztalékadót, több mint 17,5 millió forintot. Dobrev Klárának továbbra sincs saját vállalkozása, rendszeres jövedelmet az ELTE oktatójaként kap.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?