16 °C Budapest

Mennyi van Gyurcsány bankszámláján? - Megnéztük...

Pénzcentrum
2006. február 28. 15:58

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki fizetését tavaly - miként kormányfővé választása óta minden hónapban - teljes egészében karitatív célokra utalta. Gyurcsány Ferenc a fizetéséből eddig 28 alapítványt, egyesületet és civil szervezetet támogatott. A kormányfő és felesége, Dobrev Klára vagyonnyilatkozatának legfontosabb adatait mától mindenki elolvashatja az interneten, a www.miniszterelnok.hu oldalon.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki fizetését tavaly – miként kormányfővé választása óta minden hónapban – teljes egészében karitatív célokra utalta. Gyurcsány Ferenc a fizetéséből eddig 28 alapítványt, egyesületet és civil szervezetet támogatott. A kormányfő és felesége, Dobrev Klára vagyonnyilatkozatának legfontosabb adatait mától mindenki elolvashatja az interneten, a www.miniszterelnok.hu oldalon.

 

Az interneten mindenki számára elérhető nyilatkozat szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki fizetése tavaly bruttó 18,4 millió forint volt, az ebből származó jövedelmét teljes egészében karitatív célokra osztotta szét.

 

A miniszterelnöktovábbra is egy 50 négyzetméter alapterületű, pápai ingatlan tulajdonosa, amelyben édesanyja lakik. A családnak otthont adó, 400 négyzetméteres budapesti ingatlan tulajdonosa felesége, Dobrev Klára. A család tulajdonában van egy 2004 szeptemberében vásárolt Opel Zafira gépkocsi.

 

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára két közös hozzáférésű bankszámlát vezet, 2005 végén az egyiken 2,15 millió forint, a másikon 360 624 forint volt.

 

Tavaly sem történt változás a cégeknél: Gyurcsány Ferencnek három magánvállalkozásban van részesedése. Az Altus Befektetési Rt.-nek kizárólagos tulajdonosa; az Aldo Kft.-ben 4,4 százalékos üzletrésze van; az Ark Rt. részvényeinek pedig 8,3 százaléka az övé. Gyurcsány Ferenc a magánvállalkozásaitól bruttó 87,67 millió forint osztalékot kapott tavaly, ami után befizette a 20 százalékos osztalékadót, több mint 17,5 millió forintot. Dobrev Klárának továbbra sincs saját vállalkozása, rendszeres jövedelmet az ELTE oktatójaként kap.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06