Már a svájci bank sem a régi...

Pénzcentrum
2006. február 27. 11:00

Magyarország is csatlakozott a csalás és más jogellenes pénzügyi tevékenység elleni megállapodáshoz, melyet az Európai Unió tagállamai kötöttek Svájccal. A megállapodás kihirdetéséről szóló magyar törvény már hatályos, szövegét azonban csak a ratifikáció lezárultával kell majd alkalmazni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Magyarország is csatlakozott a csalás és más jogellenes pénzügyi tevékenység elleni megállapodáshoz, melyet az Európai Unió tagállamai kötöttek Svájccal. A megállapodás kihirdetéséről szóló magyar törvény már hatályos, szövegét azonban csak a ratifikáció lezárultával kell majd alkalmazni – adta hírül az InfoRádió.


Az egyezmény kiemelt területként kezeli a vám- és a mezőgazdasági jogszabályokat, az áfát sértő árukereskedelmet, emellett a támogatások és visszatérítések eredeti rendeltetésüktől eltérő célra való felhasználását és a közbeszerzési szerződések odaítélését.

Több ország közös nyomozócsoportot állíthat fel az ilyen ügyek felderítésére, kérhetnek egymástól házkutatást, lefoglalást, de banki és más pénzügyi információt is.

A megállapodás rendelkezik az elkobzásról, lefoglalásról, valamint az információk és bizonyítékok felhasználásáról is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?