8 °C Budapest

Lapos és magyar... - A nyár új sztárja?

Pénzcentrum
2006. február 27. 10:30

Az idei évtől kezdve hazai összeszerelésű és saját márkanéven forgalmazott LCD tévékkel is megjelenik a piacon az Albacomp Rt, mely az év során 2.5-3 ezret kíván gyártani az új termékből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az idei évtől kezdve hazai összeszerelésű és saját márkanéven forgalmazott LCD tévékkel is megjelenik a piacon az Albacomp Rt, mely az év során 2.5-3 ezret kíván gyártani az új termékből – írja a Világgazdaság.

 

A 82 centiméteres képátmérőjű modellt 250 ezer Ft-ért dobják piacra, hamarosan azonban az alaptípus mellett más képméretű készülékek is elérhetők lesznek.

 

A cég alapvetően a számítástechnikai piacon egyenlőtlenül kihasználható kapacitásainak lekötéséhez keresett új profilt, az LCD-gyártás pedig jó piacot ígér.

 

Hazánkban a GfK adatai szerint 2005 februárja és novembere között az előző év azonos időszakához képest a forgalom érték alapon 300% feletti mértékben bővült, a darabszám azonban 550%-kal emelkedett. Ebben nagy szerepet játszott az átlagár 37%-os év/év alapú csökkenése...

 

Mindent összevetve, a gyártók optimisták az idei évet illetően, a nyári foci világbajnokság tovább növelheti a keresletet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?