0 °C Budapest

Káros az egészségre az ingyentelefon?

Pénzcentrum
2006. február 27. 05:55

Világszerte rohamosan terjed az internetes telefonálás, melyet elsősorban a fogyasztók árérzékenysége indokol, a legfrissebb kutatások szerint azonban nem árt odafigyelni az érem másik oldalára: a VoIP telefonálás halláskárosodást okozhat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

A Nomadtrack nevű cég arra figyelmeztet, hogy a népszerű internetes telefon alkalmazások használata közben könnyen elszenvedhetünk akusztikus sokkokat, hiszen gyakran magas hangerővel törnek át a vonalon az oda nem illő, „maguktól keletkezett” sípoló, kattogó hangok.

 

Természetesen van megoldás a káros hatások mérséklésére: CE jelzésű headsetet kell használni, mely a hangerőt 118 dB-re korlátozza, ezáltal csökkentve az akusztikus sokkok esélyét.

 

A figyelmeztetés szerint a hirtelen, hangos hanghatás rendkívül káros, és ezt a VoIP piac szereplői is elismerik. Jelenleg 10 millió dollárra tehető a peren kívül kifizetett kártérítések összege, ez azonban a szolgáltatás terjedésével exponenciálisan emelkedhet, amennyiben nem következik be jelentős minőségi javulás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?