5 °C Budapest

Ismét egy jó év volt

Pénzcentrum
2006. február 27. 13:54

2005-ben ismét nyereséges évet zárt Magyarország vezető internet-vállalata, a T-Online Magyarország Rt.: az IFRS szerinti adózás előtti eredménye elérte a 1982 millió forintot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
2005-ben ismét nyereséges évet zárt Magyarország vezető internet-vállalata, a T-Online Magyarország Rt.: az IFRS szerinti adózás előtti eredménye elérte a 1982 millió forintot.
A siker hátterében az egy évvel korábbihoz képest több mint 37 %-kal növekedett árbevétel, kiadás oldalon pedig a szigorú költséggazdálkodás áll. A növekvő forgalom motorja a szélessávú internet – ezen belül főképp az ADSL – terjedése volt, amelyből közel kétszer több bevétele származott a vállalatnak, mint 2004-ben.
A T-Online Magyarország Rt. 2005-ben 37%-os árbevétel-növekedés mellett a 2004. évi 19,9 milliárd forinttal szemben 27,3 milliárd forint bevételt ért el. Ezzel párhuzamosan, a megnövekedett forgalommal párosuló szigorú költséggazdálkodás hatására az EBITDA egy év alatt +1,81 milliárdról +2,9 milliárd forintra nőtt, az IFRS szerinti adózás előtti eredménye pedig 655 millióról 1,98 milliárd forintra emelkedett.
2005-ben a vállalat internet-előfizetőinek száma 24%-os növekedés mellett elérte a 329 ezret, piaci részesedése mind a szélessávú internet-elérések, mind a betárcsázós elérések terén 42% volt, amellyel egyértelműen piacvezető pozíciót tudhat magáénak.
A növekvő forgalomhoz nagyban hozzájárult a szélessávú internet – ezen belül elsősorban az ADSL – népszerűsítését célzó program, amelynek révén az évközben folyamatosan megemelt tervszámokat is túlteljesítve a T-Online ADSL csomagok száma 60 %-kal – 118 ezerről 190 ezerre nőtt. Ez önmagában 71 %-os növekedés mellett 18 milliárd forintos bevételt eredményezett.
Kedvezően hatott az eredményre a behajtási folyamatok javulása és a 2005-ben indult kintlévőség-értékesítés is, amelyeknek köszönhetően nagymértékben – 2004 év végéhez viszonyítva közel ötödére – csökkent az éven túli kintlévőségek állománya.
A T-Online szigorú költséggazdálkodásának hatására a bevételhez viszonyítva a költségek is kedvezően alakultak: a 37%-os bevétel-növekedést az általános költségek 23 %-os növekedése mellett érte el a vállalat, miközben a szervezet mérete – létszáma – nem változott.
A bevételek kedvező alakulása az év folyamán azt is lehetővé tette, hogy az értékesítés támogatására fordított összegek az előző évhez képest emelkedjenek, valamint több erőforrás álljon rendelkezésre az ügyfélkiszolgálás színvonalának emelésére. Ezek együttes hatásaként jelentősen javultak az értékesítési mutatók.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?