Több tonna romlott húst foglaltak le egy hét alatt

Pénzcentrum
2006. február 25. 08:10

Mozgalmas napjaik voltak a szakhatóságoknak az elmúlt héten. Az országos ellenőrzések során több mint tizenhat tonna élelmiszer-készítményt semmisítettek meg - írja a Kormányzati Hírportál.

Mozgalmas napjaik voltak a szakhatóságoknak az elmúlt héten. Az országos ellenőrzések során több mint tizenhat tonna élelmiszer-készítményt semmisítettek meg – írja a Kormányzati Hírportál.
Az elmúlt napokban országszerte nagy mennyiségű romlott húst foglaltak le a szakhatóságok. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Szolgálata egy Somogy megyei vadfeldolgozó üzemben fogyasztásra alkalmatlan vaddisznóhúst talált a múlt héten. A hatóság a tíz tonna alapanyagot fogyasztásra alkalmatlannak minősítette, lefoglalta, és elrendelte annak megsemmisítését.
Heves megyében sertéshúst találtak egy - élelmiszer szállítására nem alkalmas - gépjárműben kedden. A tapasztalt rendellenességek miatt az Állategészségügyi Szolgálat a négyszáz kilogrammos tételt lefoglalta, és ártalmatlanításáról is rendelkezett.  
Engedély nélkül működő húsnagykereskedést találtak Budapest XI. kerületi piacán a hatóságok a héten. Az ellenőrzés során talált, illegálisan előállított csaknem öt tonna terméket lefoglalták, és megsemmisítették.  
A hegyeshalmi határátkelőnél is megkezdődtek az élelmiszer-biztonsági ellenőrzések: egy hűtőberendezéssel nem rendelkező kistehergépjármű rakodóterében mintegy ezerkétszáz kilogramm eredetileg fagyasztott, de már felengedett készételkészítményt találtak szerdán.
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17