3 °C Budapest

Több tonna romlott húst foglaltak le egy hét alatt

Pénzcentrum
2006. február 25. 08:10

Mozgalmas napjaik voltak a szakhatóságoknak az elmúlt héten. Az országos ellenőrzések során több mint tizenhat tonna élelmiszer-készítményt semmisítettek meg - írja a Kormányzati Hírportál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Mozgalmas napjaik voltak a szakhatóságoknak az elmúlt héten. Az országos ellenőrzések során több mint tizenhat tonna élelmiszer-készítményt semmisítettek meg – írja a Kormányzati Hírportál.
Az elmúlt napokban országszerte nagy mennyiségű romlott húst foglaltak le a szakhatóságok. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Szolgálata egy Somogy megyei vadfeldolgozó üzemben fogyasztásra alkalmatlan vaddisznóhúst talált a múlt héten. A hatóság a tíz tonna alapanyagot fogyasztásra alkalmatlannak minősítette, lefoglalta, és elrendelte annak megsemmisítését.
Heves megyében sertéshúst találtak egy - élelmiszer szállítására nem alkalmas - gépjárműben kedden. A tapasztalt rendellenességek miatt az Állategészségügyi Szolgálat a négyszáz kilogrammos tételt lefoglalta, és ártalmatlanításáról is rendelkezett.  
Engedély nélkül működő húsnagykereskedést találtak Budapest XI. kerületi piacán a hatóságok a héten. Az ellenőrzés során talált, illegálisan előállított csaknem öt tonna terméket lefoglalták, és megsemmisítették.  
A hegyeshalmi határátkelőnél is megkezdődtek az élelmiszer-biztonsági ellenőrzések: egy hűtőberendezéssel nem rendelkező kistehergépjármű rakodóterében mintegy ezerkétszáz kilogramm eredetileg fagyasztott, de már felengedett készételkészítményt találtak szerdán.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?