Biztos siker

Pénzcentrum
2006. február 23. 10:00

Mintegy négyszáz család vesz részt jelenleg a két éve modellprogramként működő Biztos kezdet programban. Az angol mintára Magyarországon is elindult komplex szociális program eddig négymillió hátrányos helyzetben lévő gyermeket ért el - írja a Kormányzati Hírportál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Mintegy négyszáz család vesz részt jelenleg a két éve modellprogramként működő Biztos kezdet programban. Az angol mintára Magyarországon is elindult komplex szociális program eddig négymillió hátrányos helyzetben lévő gyermeket ért el – írja a Kormányzati Hírportál.
A pénzbeli ellátások rendszerének változásai, az új támogatások és a munkaerőpiacra való visszakerülést ösztönző programok mellett szükség van olyan összehangolt szolgáltatásra, amely közvetlenül a hátrányos helyzetben lévő családokat és a gyerekeket megkeresve személyre szabott megoldásokat képes nyújtani - mondta Göncz Kinga szociális miniszter a Biztos kezdet elnevezésű program konferenciáján. A miniszter szerint sok esetben a kapcsolat- és az információhiány miatt nem jutnak el a megfelelő helyre a támogatások, a két éve modellprogramként működő angol kezdeményezés azonban a családok szükségleteiből kiindulva keresik meg a megfelelő támogatási, segítségnyújtási formát.
- A sikeresen működő modellprogram lehetővé teszi azt is, hogy a következő uniós költségvetési időszakban ilyen célra is pályázhasson Magyarország - tette hozzá a miniszter.
A Biztos kezdet program jelenleg Ózdon, Vásárosnaményban és társult településein, Budapest Józsefvárosban, Csurgón és Õrtiloson működik. Szomor Éva, a program elindítója elmondta, a közeljövőben az ország számos részén szerveznek konferenciát, ahol az érdeklődő civil szervezetek, valamint önkormányzati szakemberek megismerkedhetnek a programmal.

Ferge Zsuzsa akadémikus a gyermekszegénység csökkentése érdekében kidolgozott rövid és hosszú távú program kapcsán elmondta, a mélyszegénység felszámolásához a kulturális környezet megváltozására is szükség van. A Biztos kezdet program is egy közösségibb, partneribb légkör meglétét igényli, ahol megfelelő pedagógusok, szakemberek foglalkoznak a gyermekek fejlődésével - hangzott el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20