0 °C Budapest

Biztos siker

Pénzcentrum
2006. február 23. 10:00

Mintegy négyszáz család vesz részt jelenleg a két éve modellprogramként működő Biztos kezdet programban. Az angol mintára Magyarországon is elindult komplex szociális program eddig négymillió hátrányos helyzetben lévő gyermeket ért el - írja a Kormányzati Hírportál.

Mintegy négyszáz család vesz részt jelenleg a két éve modellprogramként működő Biztos kezdet programban. Az angol mintára Magyarországon is elindult komplex szociális program eddig négymillió hátrányos helyzetben lévő gyermeket ért el – írja a Kormányzati Hírportál.
A pénzbeli ellátások rendszerének változásai, az új támogatások és a munkaerőpiacra való visszakerülést ösztönző programok mellett szükség van olyan összehangolt szolgáltatásra, amely közvetlenül a hátrányos helyzetben lévő családokat és a gyerekeket megkeresve személyre szabott megoldásokat képes nyújtani - mondta Göncz Kinga szociális miniszter a Biztos kezdet elnevezésű program konferenciáján. A miniszter szerint sok esetben a kapcsolat- és az információhiány miatt nem jutnak el a megfelelő helyre a támogatások, a két éve modellprogramként működő angol kezdeményezés azonban a családok szükségleteiből kiindulva keresik meg a megfelelő támogatási, segítségnyújtási formát.
- A sikeresen működő modellprogram lehetővé teszi azt is, hogy a következő uniós költségvetési időszakban ilyen célra is pályázhasson Magyarország - tette hozzá a miniszter.
A Biztos kezdet program jelenleg Ózdon, Vásárosnaményban és társult településein, Budapest Józsefvárosban, Csurgón és Õrtiloson működik. Szomor Éva, a program elindítója elmondta, a közeljövőben az ország számos részén szerveznek konferenciát, ahol az érdeklődő civil szervezetek, valamint önkormányzati szakemberek megismerkedhetnek a programmal.

Ferge Zsuzsa akadémikus a gyermekszegénység csökkentése érdekében kidolgozott rövid és hosszú távú program kapcsán elmondta, a mélyszegénység felszámolásához a kulturális környezet megváltozására is szükség van. A Biztos kezdet program is egy közösségibb, partneribb légkör meglétét igényli, ahol megfelelő pedagógusok, szakemberek foglalkoznak a gyermekek fejlődésével - hangzott el.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?