13 °C Budapest

Biztos siker

Pénzcentrum
2006. február 23. 10:00

Mintegy négyszáz család vesz részt jelenleg a két éve modellprogramként működő Biztos kezdet programban. Az angol mintára Magyarországon is elindult komplex szociális program eddig négymillió hátrányos helyzetben lévő gyermeket ért el - írja a Kormányzati Hírportál.

Mintegy négyszáz család vesz részt jelenleg a két éve modellprogramként működő Biztos kezdet programban. Az angol mintára Magyarországon is elindult komplex szociális program eddig négymillió hátrányos helyzetben lévő gyermeket ért el – írja a Kormányzati Hírportál.
A pénzbeli ellátások rendszerének változásai, az új támogatások és a munkaerőpiacra való visszakerülést ösztönző programok mellett szükség van olyan összehangolt szolgáltatásra, amely közvetlenül a hátrányos helyzetben lévő családokat és a gyerekeket megkeresve személyre szabott megoldásokat képes nyújtani - mondta Göncz Kinga szociális miniszter a Biztos kezdet elnevezésű program konferenciáján. A miniszter szerint sok esetben a kapcsolat- és az információhiány miatt nem jutnak el a megfelelő helyre a támogatások, a két éve modellprogramként működő angol kezdeményezés azonban a családok szükségleteiből kiindulva keresik meg a megfelelő támogatási, segítségnyújtási formát.
- A sikeresen működő modellprogram lehetővé teszi azt is, hogy a következő uniós költségvetési időszakban ilyen célra is pályázhasson Magyarország - tette hozzá a miniszter.
A Biztos kezdet program jelenleg Ózdon, Vásárosnaményban és társult településein, Budapest Józsefvárosban, Csurgón és Õrtiloson működik. Szomor Éva, a program elindítója elmondta, a közeljövőben az ország számos részén szerveznek konferenciát, ahol az érdeklődő civil szervezetek, valamint önkormányzati szakemberek megismerkedhetnek a programmal.

Ferge Zsuzsa akadémikus a gyermekszegénység csökkentése érdekében kidolgozott rövid és hosszú távú program kapcsán elmondta, a mélyszegénység felszámolásához a kulturális környezet megváltozására is szükség van. A Biztos kezdet program is egy közösségibb, partneribb légkör meglétét igényli, ahol megfelelő pedagógusok, szakemberek foglalkoznak a gyermekek fejlődésével - hangzott el.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem