3 °C Budapest

Angol tanulás helyett szinkron? - Meglett az eredménye!

Pénzcentrum
2006. február 23. 08:20

A magyarok csupán 23%-a állítja, hogy társalgási szinten beszél angolul, mellyel az Európai Bizottság megbízásából készült felmérésben meglehetősen kínos helyet foglalunk el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magyarok csupán 23%-a állítja, hogy társalgási szinten beszél angolul, mellyel az Európai Bizottság megbízásából készült felmérésben meglehetősen kínos helyet foglalunk el – írja a Világgazdaság.

 

A környező új uniós tagállamok közül a szlovénok több mint fele, a szlovákok 32, a lengyelek 29%-a tud saját bevallása szerint angolul. Érdemes kiemelni, hogy még a tagjelölt Romániában is 29%-os az arány, Bulgáriában hazánkhoz hasonló értéket mértek, Törökország 17%-a pedig még tőlünk is elmarad.

 

A másik végletet Svédország, Hollandia és Dánia jelenti, ahol közel 90%-os az angolul beszélők aránya. A felmérés szerint ebben szerepet játszhat az is, hogy ezekben az országokban a tévéfilmeket eredeti nyelven, feliratozva vetítik. (Magyarországon viszont 84%-os a szinkronpártiak aránya...)

 

A magyarok csupán 42%-a beszél társalgási szinten legalább egy idegen nyelvet, mely a 25 EU-tag közül az ötödik legrosszabb eredmény. (Csak az írek és a britek gyengébbek, az olaszok és portugálok mutatója pedig közel azonos a miénkkel.)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?