21 °C Budapest

Itt a mobilcégek halálos ítélete! - A Vodafone sem ússza meg?

Pénzcentrum
2006. február 22. 05:55

A Microsoft Valentin-napi meglepetésként bejelentette, hogy ingyenes VoIP hívásokat lehetővé tevő mobiltelefon készüléket fejleszt ki, mely elemzők szerint felér a hagyományos mobilszolgáltatók halálos ítéletével.

A Microsoft Valentin-napi meglepetésként bejelentette, hogy ingyenes VoIP hívásokat lehetővé tevő mobiltelefon készüléket fejleszt ki, mely elemzők szerint felér a hagyományos mobilszolgáltatók "halálos ítéletével".

A készülék alapvetően egy Microsoft Office Communicator lesz, melyet még az idén piacra dob az óriáscég. A készülék segítségével wi-fi hálózatokon keresztül ingyenes VoIP hívásokat bonyolíthatunk a Windows Mobile szoftver segítségével.

Steve Ballmer bejelentése a piaci elemzők szerint okot adhat aggodalomra a mobilszegmensben, hiszen jelentős árcsökkentésre kényszerítheti a piaci szereplőket.

A Vodafone és az O2 illetékesei ennek ellenére úgy nyilatkoztak, hogy a Microsoft nem először akar belépni a mobilpiacra, a jelenlegi próbálkozás pedig elsősorban az üzleti felhasználókat célozza meg az Office-nak köszönhetően.

Piaci elemzők szerint azonban a Vodafone-hoz hasonló szolgáltatók piaci értékükből dollármilliárdokat veszíthetnek a Microsoft sikeres belépése esetén.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?