31 °C Budapest

Itt a mobilcégek halálos ítélete! - A Vodafone sem ússza meg?

Pénzcentrum
2006. február 22. 05:55

A Microsoft Valentin-napi meglepetésként bejelentette, hogy ingyenes VoIP hívásokat lehetővé tevő mobiltelefon készüléket fejleszt ki, mely elemzők szerint felér a hagyományos mobilszolgáltatók halálos ítéletével.

A Microsoft Valentin-napi meglepetésként bejelentette, hogy ingyenes VoIP hívásokat lehetővé tevő mobiltelefon készüléket fejleszt ki, mely elemzők szerint felér a hagyományos mobilszolgáltatók "halálos ítéletével".

A készülék alapvetően egy Microsoft Office Communicator lesz, melyet még az idén piacra dob az óriáscég. A készülék segítségével wi-fi hálózatokon keresztül ingyenes VoIP hívásokat bonyolíthatunk a Windows Mobile szoftver segítségével.

Steve Ballmer bejelentése a piaci elemzők szerint okot adhat aggodalomra a mobilszegmensben, hiszen jelentős árcsökkentésre kényszerítheti a piaci szereplőket.

A Vodafone és az O2 illetékesei ennek ellenére úgy nyilatkoztak, hogy a Microsoft nem először akar belépni a mobilpiacra, a jelenlegi próbálkozás pedig elsősorban az üzleti felhasználókat célozza meg az Office-nak köszönhetően.

Piaci elemzők szerint azonban a Vodafone-hoz hasonló szolgáltatók piaci értékükből dollármilliárdokat veszíthetnek a Microsoft sikeres belépése esetén.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?