2 °C Budapest

Betelt a pohár, dr. Börzsönyi Jenőné visszavág!

Pénzcentrum
2006. február 22. 09:40

Elégtételt kíván venni a Népszabadságon dr. Börzsönyi Jenőné az őt ért sérelmek miatt: helyreigazítást és kártérítést kér a laptól, amiért az megsértette személyiségi jogait - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Elégtételt kíván venni a Népszabadságon dr. Börzsönyi Jenőné az őt ért sérelmek miatt: helyreigazítást és kártérítést kér a laptól, amiért az megsértette személyiségi jogait – írja a Magyar Nemzet.
A lap személyes adatot hozott nyilvánosságra, amelyet akkor lehet megtenni, ha a törvény ezt megengedi, vagy az érintett hozzájárul – mondta Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos.
Az ügy kirobbanása óta kiderült, hogy valójában Fata Jánosné szerepel a Fidesz óriásplakátján, amelyen az áll: „Rosszabbul élünk, mint négy éve.” – Hallottam arról, hogy mást hoztak hírbe a plakáttal, ám valójában engem ábrázol a fotó – árulta el lapunknak a fővárosi nyugdíjas hölgy. Kristóf József, a Fidesz XI. kerületi vezetője megerősítette: ő vitte Fata Jánosnét fényképezkedni.
Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint bebizonyosodott, hogy az a Zuglóban élő Börzsönyi Jenőné, akiről a Népszabadság azt írta, hogy ő a Fidesz kampányarca, nem azonos a plakátokon látható idős hölggyel.
Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője korábban kijelentette: minden tudásuk szerint utánajártak annak, hogy ki szerepel a plakáton. Mint ismeretes, a Népszabadság hétfői számában arról adott hírt, hogy egy zuglói nyugdíjas, dr. Börzsönyi Jenőné szerepel azon a fideszes választási plakáton, amely a szívgyógyszerek áremelkedésére hívja fel a figyelmet. A napilap – egy olvasói bejelentés alapján – részletesen taglalta az asszony anyagi helyzetét is. A lap munkatársai állításuk szerint „az elmúlt napokban folyamatosan” hívogatták telefonon a hölgyet, „megkísérelték személyesen felkeresni” őt, kikérdezték a szomszédait, sőt lakása bérlőjét is kifaggatták.

A 76 éves Börzsönyiné elmondta: durva, galád módon megsértették személyiségi jogait, lelkileg, testileg teljesen összeroppant. Becsületes, szolid életet él – fűzte hozzá –, és senkinek nincs joga ahhoz, hogy tönkretegye a nyugalmát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?