18 °C Budapest

Kérem, nyomja meg a hármas gombot!

Pénzcentrum
2006. február 20. 16:23

Sokan voltunk már abban a helyzetben, hogy felhívtuk a bankunkat vagy telefonszolgáltatónkat mert el szerettünk volna intézni néhány dolgot. Azonban, mielőtt az ügyintézővel beszélhettünk volna, azelőtt végig kellett nyomkodni majdnem az összes lehetséges kombinációt. De megvan a megoldás, ugyanis az Egyesült Államokban, vagy Nagy-Britanniában már külön internetes oldalak adnak tippet arra, hogyan lehet kicselezni a legnagyobb cégek rendszereit, és egyből az ügyintézőhöz jutni - írja az inforadio.hu.

Sokan voltunk már abban a helyzetben, hogy felhívtuk a bankunkat vagy telefonszolgáltatónkat mert el szerettünk volna intézni néhány dolgot. Azonban, mielőtt az ügyintézővel beszélhettünk volna, azelőtt végig kellett nyomkodni majdnem az összes lehetséges kombinációt. De megvan a megoldás, ugyanis az Egyesült Államokban, vagy Nagy-Britanniában már külön internetes oldalak adnak tippet arra, hogyan lehet kicselezni a legnagyobb cégek rendszereit, és egyből az ügyintézőhöz jutni – írja az inforadio.hu.
A nagy-britanniai székhelyű Cheapflights internetes utazási iroda több tucat légitársaság, utazásszervező-cég és nemzetközi szállodalánc automata telefonközpontjainak titkait tette közzé honlapján.
Vannak persze egyszerűbb, és kicsit bonyolultabb cselek. Az ír nemzeti légitársaságnál, az Aer Lingus-nál például elég kétszer egymás után gyorsan megnyomni a kettes gombot.
Ahhoz azonban, hogy az olcsó utakra specializálódott Thomas Cooknál egyből az ügyintézőhöz kerüljünk, először az egyes, majd a kettes, majd az ötös gombot kell lenyomni.
A "mozgalom" alapítója az amerikai Paul English tavaly hozta nyilvánosságra az interneten, hogy miként lehet kicselezni több száz amerikai cég és kormányszerv automata telefonközpontját.
"Nem tartom alapvetően rossznak ezeket a rendszereket, de nem értem miért kellene beütnie az embernek a teljes számlaszámát ahhoz, hogy megtudja, mikor zár a helyi bankfiók" - indokolta lépést a bostoni számítógépes szakember.
Paul English, aki Nagy-Britanniára is kiterjesztette "kutatásait", talált néhány meglehetősen gyakran működő módszert is. Ilyen például, ha az ember egymás után sokszor megnyomja a nullát.

De sok rendszerben az is megoldás, ha egyáltalán nem nyomunk meg semmit: ilyenkor azt feltételezi ugyanis a rendszer, hogy még tárcsás telefonunk van, és egyből az ügyintézőhöz kapcsol.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm