Drágul a kenyér! - Az árnövelés már meg is kezdődött...

Pénzcentrum
2006. február 20. 09:30

A jelenlegi, átlagosan mintegy 180 forintos kilogrammonkénti kenyérárat 200-250 Ft-ra kellene emelni ahhoz, hogy a sütőipari cégek némi haszonhoz jussanak - hangoztatta a Magyar Pékszövetség elnöke.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jelenlegi, átlagosan mintegy 180 forintos kilogrammonkénti kenyérárat 200-250 Ft-ra kellene emelni ahhoz, hogy a sütőipari cégek némi haszonhoz jussanak – hangoztatta a Magyar Pékszövetség elnöke.

 

A pékszövetség persze tavaly is minden negyedévben a mostanihoz hasonló áremelést irányzott elő, ám azokból nem lett semmi. A pékek a legtöbb esetben még a termelés fenntartásához szükséges drágulást sem tudták minden esetben elismertetni a kereskedőkkel – írja a Népszabadság.

 

Elsősorban azok a nagy cégek kerültek nehéz helyzetbe, melyek a multinacionális áruházláncoknak szállítanak, ők ugyanis időről időre jelentős árcsökkentésre kényszerültek.

 

A hazai pékségek 90%-a nullszaldós vagy veszteséges, az elnök szerint ezért elengedhetetlen az áremelés, mely már meg is kezdődött és apró lépésekben történik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?