Vandál-stop a BKV-nél? - Betelt a pohár!

Pénzcentrum
2006. február 17. 09:30

Minden járatra őröket állítana a BKV, hogy megelőzze a rongálásokat és a lopásokat, erre azonban nincs pénze a társaságnak.

Minden járatra őröket állítana a BKV, hogy megelőzze a rongálásokat és a lopásokat, erre azonban nincs pénze a társaságnak – írja a Magyar Hírlap.

A tapasztalatok szerint, ahol nincs őr, ott mindent elvisznek, illetve elpusztítanak. A cég hat éve vizsgálja, hogy milyen károk érik ebből eredően: az első számok még évi 100-120 millió Ft-ot mutattak, 2004-ben viszont már 780 millió feletti volt a kár.

A vandalizmus megelőzésére a BKV több járatán is őrséget szervezett, a rongálások és a lopások ellen azonban csak az jelentene megoldást, ha minden járatra jutna őr, amire persze nincs pénz. (Csak a nagyságrendek érzékeltetése végett: az éjszakai hálózat tavalyi fejlesztésekor minden vonalon működött őrző-védő szolgálat, két hónapra 7 milllió Ft-ért.)

A másik elvi lehetőség a teljes járműpark felújítása lenne, tapasztalatok szerint ugyanis az új Volvo buszokat nem bántják a vandálok.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?