1 °C Budapest

Vandál-stop a BKV-nél? - Betelt a pohár!

Pénzcentrum
2006. február 17. 09:30

Minden járatra őröket állítana a BKV, hogy megelőzze a rongálásokat és a lopásokat, erre azonban nincs pénze a társaságnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Minden járatra őröket állítana a BKV, hogy megelőzze a rongálásokat és a lopásokat, erre azonban nincs pénze a társaságnak – írja a Magyar Hírlap.

A tapasztalatok szerint, ahol nincs őr, ott mindent elvisznek, illetve elpusztítanak. A cég hat éve vizsgálja, hogy milyen károk érik ebből eredően: az első számok még évi 100-120 millió Ft-ot mutattak, 2004-ben viszont már 780 millió feletti volt a kár.

A vandalizmus megelőzésére a BKV több járatán is őrséget szervezett, a rongálások és a lopások ellen azonban csak az jelentene megoldást, ha minden járatra jutna őr, amire persze nincs pénz. (Csak a nagyságrendek érzékeltetése végett: az éjszakai hálózat tavalyi fejlesztésekor minden vonalon működött őrző-védő szolgálat, két hónapra 7 milllió Ft-ért.)

A másik elvi lehetőség a teljes járműpark felújítása lenne, tapasztalatok szerint ugyanis az új Volvo buszokat nem bántják a vandálok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?