M0: Unokáink sem fogják látni?

Pénzcentrum
2006. február 17. 08:35

Folytatódhat az M0-ás körgyűrű építése, mivel a Fővárosi Bíróság elutasította a SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület szervezett építést felfüggesztő kérelmét, de a felperes keresetében szereplő további beadványokról még újabb tárgyalások lesznek - írja a Kormányzati Hírportál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Folytatódhat az M0-ás körgyűrű építése, mivel a Fővárosi Bíróság elutasította a SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület szervezett építést felfüggesztő kérelmét, de a felperes keresetében szereplő további beadványokról még újabb tárgyalások lesznek – írja a Kormányzati Hírportál.
A SZIKE a Fővárosi Bíróságon támadta meg az M0-ás körgyűrű 3-as út és M3-as autópálya közötti 8,9 kilométeres részszakaszának 2005. december 21-én kiadott építési engedélyét. A Fővárosi Bíróságtól a civil szervezet a másodfokú építési engedély végrehajthatóságának felfüggesztését is kérte, ebben született most döntés. A bíróság nem adott helyt a felperes végrehajtás-felfüggesztésére vonatkozó kérelmének.
A beadványban mind az első-, mind a másodfokú építési engedély, illetve a környezetvédelmi engedély hatályon kívül helyezésére kérte a szervezet a bíróságot, és arra, hogy új eljárás lefolytatására kötelezze a hatóságokat. Ebben a kérdésben 45 napon belül kell kitűzni a tárgyalás időpontját a Fővárosi Bíróságnak - mondta Tompos Attila. a beruházó Nemzeti Autópálya Zrt. EU-koordinációs igazgatója.
A mostani végzés ellen a Fővárosi Ítélőtáblánál 15 napon belül fellebbezhet a felperes. A végzés végrehajthatóságát a fellebbezés nem érinti, tehát a másodfokú építési engedély továbbra is jogerős és végrehajtható. Az eredeti ütemterv szerint az építkezést folytathatjuk - tette hozzá.
Tompos Attila korábban elmondta, ha az építést nem tudnák a tervezett időben befejezni, Magyarország eleshet a Kohéziós Alap 284 millió eurós támogatásától, amelyet az M0-ás körgyűrű keleti szektorának, a 4-es út és M3-as autópálya közötti 26,5 kilométeres szakaszának megépítésére kapott az Európai Uniótól.

Az unió azzal a feltétellel nyújtott ugyanis a beruházáshoz 85 százalékos vissza nem térítendő támogatást, hogy az utat 2007. november 30-ig forgalomba kell helyezni, és a támogatás pénzügyi zárását 2008 végéig el kell végezni. Ha ez nem teljesül, akkor vissza kell fizetni az EU-nak a támogatás összegét - tette hozzá az igazgató.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?