4 °C Budapest

A világot jelentő deszkák - Mennyiért juthatsz be?

Pénzcentrum
2006. február 17. 12:45

Az elmúlt néhány hétben már összehasonlítottuk a konditermek árait és az uszodabérletek költségeit is. Utánajártunk, hogy hol mennyiért utazhatunk taxival, megnéztük, hogy mennyiért nézhetünk a moziban, most pedig a "világot jelentő deszkák" nyújtotta szórakozási lehetőségek árait vettük górcső alá.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
Az elmúlt néhány hétben már összehasonlítottuk a konditermek árait és az uszodabérletek költségeit is. Utánajártunk, hogy hol mennyiért utazhatunk taxival, megnéztük, hogy mennyiért nézhetünk a moziban, most pedig a „világot jelentő deszkák” nyújtotta  szórakozási lehetőségek árait vettük górcső alá.
Összeállításunkban a két fővárosi és két vidéki színház árait hasonlítottuk össze.

Általánosságban elmondható, hogy a vidéki színi társulatok árai egy árnyalattal mérsékeltebbek fővárosi társaikénál. A táblázatban szereplő adatok teljes áru felnőtt bérletek és jegyek áraira vonatkoznak. A jegyek árai nagyban függenek attól, hogy melyik előadásra és melyik napra váltjuk őket. A belépők és a bérletek árában is jelentős kedvezményeket lehet érvényesíteni, ugyanis a színházak a nyugdíjasoknak, diákoknak, gyerekeknek és csoportoknak árengedményeket adnak. Jegyek rendelését és megvásárlását, a „hagyományos” módszerek mellet, interneten és jegyirodákon keresztül is lehet bonyolítani.
A budapesti színházak közül elsőként a Vidám Színpad árait vizsgáltuk meg. Itt meg kell említenünk, hogy a táblázatban szereplő bérletárak, a most éppen akciós ifjúsági bérletekre vonatkoznak. A Vidám Színpad árai fővárosi viszonylatba átlagosnak mondhatóak. A következő pesti állomásunk a József Attila színház volt. Ennek a teátrumnak a bérlet árai országos viszonylatban is átlagosnak mondhatók.
Vidéki körképünk során az ország két ellentétes pontján lévő színházat látogattuk meg (legalábbis honlapjukon keresztül). A jegyárakat tekintve nincs szinte semmi különbség a zalaegerszegi Hevesi Sándor és az egri Gárdonyi Géza színház között. A bérletárakban azonban már jelentkezik némi eltérés, aminek egy részét talán magyarázhatja az, hogy az ország nyugati részén az alacsonyabb munkanélküliség és a magasabbak jövedelmek.
Összességében tehát a felmérés alapján elmondhatjuk, hogy a színházak árai igen versenyképesek más szórakozási alternatívák – például: mozi – árai. A különböző kedvezmények kihasználásával, bérletvásárlással egy elfogadható áru magas színvonalú szórakozási lehetőséget biztosíthatunk magunk és a családunk számára is. Ráadásul az internetes jegyrendelés lehetőségét kihasználva pedig még időt is spórolhatunk meg.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?