7 °C Budapest

A világot jelentő deszkák - Mennyiért juthatsz be?

Pénzcentrum
2006. február 17. 12:45

Az elmúlt néhány hétben már összehasonlítottuk a konditermek árait és az uszodabérletek költségeit is. Utánajártunk, hogy hol mennyiért utazhatunk taxival, megnéztük, hogy mennyiért nézhetünk a moziban, most pedig a "világot jelentő deszkák" nyújtotta szórakozási lehetőségek árait vettük górcső alá.

 
Az elmúlt néhány hétben már összehasonlítottuk a konditermek árait és az uszodabérletek költségeit is. Utánajártunk, hogy hol mennyiért utazhatunk taxival, megnéztük, hogy mennyiért nézhetünk a moziban, most pedig a „világot jelentő deszkák” nyújtotta  szórakozási lehetőségek árait vettük górcső alá.
Összeállításunkban a két fővárosi és két vidéki színház árait hasonlítottuk össze.

Általánosságban elmondható, hogy a vidéki színi társulatok árai egy árnyalattal mérsékeltebbek fővárosi társaikénál. A táblázatban szereplő adatok teljes áru felnőtt bérletek és jegyek áraira vonatkoznak. A jegyek árai nagyban függenek attól, hogy melyik előadásra és melyik napra váltjuk őket. A belépők és a bérletek árában is jelentős kedvezményeket lehet érvényesíteni, ugyanis a színházak a nyugdíjasoknak, diákoknak, gyerekeknek és csoportoknak árengedményeket adnak. Jegyek rendelését és megvásárlását, a „hagyományos” módszerek mellet, interneten és jegyirodákon keresztül is lehet bonyolítani.
A budapesti színházak közül elsőként a Vidám Színpad árait vizsgáltuk meg. Itt meg kell említenünk, hogy a táblázatban szereplő bérletárak, a most éppen akciós ifjúsági bérletekre vonatkoznak. A Vidám Színpad árai fővárosi viszonylatba átlagosnak mondhatóak. A következő pesti állomásunk a József Attila színház volt. Ennek a teátrumnak a bérlet árai országos viszonylatban is átlagosnak mondhatók.
Vidéki körképünk során az ország két ellentétes pontján lévő színházat látogattuk meg (legalábbis honlapjukon keresztül). A jegyárakat tekintve nincs szinte semmi különbség a zalaegerszegi Hevesi Sándor és az egri Gárdonyi Géza színház között. A bérletárakban azonban már jelentkezik némi eltérés, aminek egy részét talán magyarázhatja az, hogy az ország nyugati részén az alacsonyabb munkanélküliség és a magasabbak jövedelmek.
Összességében tehát a felmérés alapján elmondhatjuk, hogy a színházak árai igen versenyképesek más szórakozási alternatívák – például: mozi – árai. A különböző kedvezmények kihasználásával, bérletvásárlással egy elfogadható áru magas színvonalú szórakozási lehetőséget biztosíthatunk magunk és a családunk számára is. Ráadásul az internetes jegyrendelés lehetőségét kihasználva pedig még időt is spórolhatunk meg.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm