Táppénzcsaló vagy? - Most fülön csípnek!

Pénzcentrum
2006. február 16. 08:16

A múlt héten összeállt az a 300-as toplista, amely azon biztosítottak adatait tartalmazza, akik napi 30 ezer Ft-nál nagyobb, vagy keresőképtelenségük idejére 1.5 millió Ft-ot meghaladó táppénzt vettek fel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A múlt héten összeállt az a 300-as toplista, amely azon biztosítottak adatait tartalmazza, akik napi 30 ezer Ft-nál nagyobb, vagy keresőképtelenségük idejére 1.5 millió Ft-ot meghaladó táppénzt vettek fel – írja a Világgazdaság.

 

A táppénz természetesen akár jogosan is járhatott a kigyűjtött esetekben, hiszen 2000. december 30-a óta nincsen korlátozva a táppénzszámítás alapjául figyelembe vehető összeg.

 

A tavalyi vizsgálatok során kiderült, hogy 35 biztosított vett fel jogosulatlanul 138 millió Ft-nyi táppénzt.

 

A jelenlegi vizsgálatot két körre terjesztették ki: újra kigyűjtötték a napi 30 ezer Ft-nál magasabb táppénzben részesülteket, akik mellett megnézték azokat is, akik keresőképtelenségük idejére 1.5 milliónál magasabb összeget vettek fel.

 

Az OEP szakemberei egyeztetik a 300-as listát a Nyugdíjfolyósító Főigazgatósággal, mivel a biztosítottnak oda is be kell jelentkezni és járulékot kell fizetni, melynek alapja azonos a táppénzalap összegével. Ha gyanús esettel találkoznak, az adóhatóságot is megkeresik. Az ellenőrzés várhatóan a jövő hónap közepén zárul le.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?