2 °C Budapest

Belenéztünk Gyurcsány naplójába

Pénzcentrum
2006. február 16. 13:00

Állítólag megérkezett a madárinfluenza vírus hazánkba is. Találtak ugyanis néhány hattyútetemet amelyet jelenleg is vizsgálnak. Az alábbiakban közzéteszünk egy részletett Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök blogjából, amelyben a járványról ír. Majd bemutatjuk két politológus, Magyar Nemzetben megjelent véleményét is, a miniszterelnök reakcióiról.

Állítólag megérkezett a madárinfluenza vírus hazánkba is. Találtak ugyanis néhány hattyútettemet amelyet jelenleg is vizsgálnak. Az alábbiakban közzétesszünk egy részletett Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök blogjából, amelyben a járványról ír. Majd bemutatjuk két politológus, Magyar Nemzetben megjelent véleményét is, a miniszterelnök reakcióiról.
 
Részlet Gyurcsány Ferenc internetes naplójából:„Most hívott Gráf József, a földművelésügyi miniszter, hogy a Magyarországon átvonuló hattyúk és más vadmadarak közül jó néhány elpusztult, és minden bizonnyal a madárinfluenzának estek áldozatul. Na most akkor félre mindennel, ez a legfontosabb. Gyors telefonok, tájékozódás, megbeszélést kérek délutánra, lemondunk minden más programot. Még nincs senki és semmi veszélyben, de ezt az emberek nem tudják. Félni fognak, és félteni fogják a családjukat, az ismerősöket. Ha többet tudnak, és ismerik a részleteket, akkor nincs okuk a pánikra. A hatóságok felkészültek, számítottunk rá, hogy ez előbb-utóbb eléri Magyarországot. Tájékoztatni kell, minél pontosabban. Ez a fő szabály. Most csak az átvonuló madarak betegedtek meg. Az a legfontosabb, hogy ne terjedjen át a betegség a hazai állományra. Az állattartó telepek tudják, hogy mi a dolguk. Emberek nincsenek veszélyben. De nem elég, ha ezt én tudom, tudnia kell mindenkinek. Azt tapasztalom, hogy az emberek többsége nem tudja, hogy a madárinfluenza állatbetegség, amely csak egészen rendkívüli és különleges körülmények között, szélsőséges esetben tud bármilyen veszélyt jelenteni az emberekre. Ilyen körülmények pedig nincsenek Magyarországon. Magyarországon biztonságban vannak az emberek, jó lenne elkerülni azt, hogy az indokoltnál nagyobb aggodalom kerítsen bennünket hatalmába. Vigyázunk az országra, vigyázunk mindenkire, és megtettünk mindent, amit ilyenkor meg kell tenni azért, hogy biztonságban legyen az ország. Pedig a mai nap nem ígérkezett rendkívülinek. A szokásos húsz, harminc perces megbeszéléseken túl, amelyből egy nap akár 10-20 program is összejön, egy tűnt különösen izgalmasnak. On-line interjút szerettem volna adni a kormányzati portálnak, de most ezt elsodorta a madárinfluenza. Nem töröljük a programot, csak elhalasztjuk. Most minden másnál fontosabb korlátozni, csökkenteni a madárinfluenza kockázatát, megvédeni az országot. Lesz itt tennivalónk. Húzzunk bele!”
 
Simon János politológus: Egyértelműen megállapítható Gyurcsány Ferencnél a tudatos drámai feszültségkeltés, a kormányfő a nemzeti egység megtestesítőjének szerepét kívánja eljátszani most is. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a miniszterelnök még az előtt próbál hisztériát kelteni, hogy a lényeg kiderült volna, vagyis az emberre is veszélyes vírust hordozták-e magukban az elpusztult madarak.
Zárug Péter Farkas politológus: A kommunikációs csatározások közepette és a kampány élesedésével minden témát meg kell ragadnia, és lehetőleg ki kell sajátítania a rivális politikai pártoknak, így van ez a madárinfluenza esetében is. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ügyesen, ám átláthatóan tüntette fel magát vészjelzőként, majd később az embereket megnyugtató színben. Mindezt úgy, hogy nem tisztázódott, valóban veszélyes-e a madárelhullást okozó vírus a lakosságra. Néhány napon belül kiderül, hogy valóban drámai-e a helyzet, a vírus veszélyes-e az emberre, vagy csak a „gyurcsányi média” mecseki tigrisről szóló tájékoztatásáról van szó.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem