5 °C Budapest

Hipermarketek csataterévé válik Magyarország

Pénzcentrum
2006. február 15. 10:35

Egyre érdekesebb képet fest a kiskereskedelmi láncok globális terjeszkedési térképe, melyen régiónknak is kiemelkedő szerep jut. Miközben a Tesco mindenféle trükkel szeretné sikeressé tenni amerikai betörését, a Wal-Mart nem titkolt célja, hogy a régió országai között hazánkban is megjelenjen.

 

Időközben persze a Tesco sem tétlenkedik, a cseh bevásárlásról korábban már beszámoltunk (27 üzletet veszneek az Edeka-tól), a régiós jelenlét megerősítése már csak a versenyjogi hatóságok jóváhagyásán múlik.

 

Csehország és Magyarország fontosságát hangsúlyozza többek között a Mintel piackutató cég felmérése is, mely szerint a 21-edik század első évtizedében ez a két ország lehet az európai gazdasági növekedés motorja. A prognózisok szerint 2000 és 2010 között az élelmiszer értékesítések 74%-kal emelkedhetnek Európában, míg ezen időszak alatt Magyarországon a forgalom triplázódására, a cseheknél pedig duplázásra lehet számítani.

 

Mindezek fényében természetes, hogy vonzó a régió az óriások számára, a vonzerőhöz azonban emellett az is hozzájárul, hogy a lakosság meglehetősen árérzékeny.

 

A PWC tanulmánya is megerősíti azt, hogy a nagyobb kiskereskedelmi láncok egyszerűen nem engedhetik meg maguknak a kelet-európai piacok negligálását, kiemelik azonban, hogy a célországok piacai közelítenek a telítettségi szinthez, így a vállaltoknak egyre inkább a vidéki területekre kell fókuszálniuk.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?