2 °C Budapest

Hipermarketek csataterévé válik Magyarország

Pénzcentrum
2006. február 15. 10:35

Egyre érdekesebb képet fest a kiskereskedelmi láncok globális terjeszkedési térképe, melyen régiónknak is kiemelkedő szerep jut. Miközben a Tesco mindenféle trükkel szeretné sikeressé tenni amerikai betörését, a Wal-Mart nem titkolt célja, hogy a régió országai között hazánkban is megjelenjen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

Időközben persze a Tesco sem tétlenkedik, a cseh bevásárlásról korábban már beszámoltunk (27 üzletet veszneek az Edeka-tól), a régiós jelenlét megerősítése már csak a versenyjogi hatóságok jóváhagyásán múlik.

 

Csehország és Magyarország fontosságát hangsúlyozza többek között a Mintel piackutató cég felmérése is, mely szerint a 21-edik század első évtizedében ez a két ország lehet az európai gazdasági növekedés motorja. A prognózisok szerint 2000 és 2010 között az élelmiszer értékesítések 74%-kal emelkedhetnek Európában, míg ezen időszak alatt Magyarországon a forgalom triplázódására, a cseheknél pedig duplázásra lehet számítani.

 

Mindezek fényében természetes, hogy vonzó a régió az óriások számára, a vonzerőhöz azonban emellett az is hozzájárul, hogy a lakosság meglehetősen árérzékeny.

 

A PWC tanulmánya is megerősíti azt, hogy a nagyobb kiskereskedelmi láncok egyszerűen nem engedhetik meg maguknak a kelet-európai piacok negligálását, kiemelik azonban, hogy a célországok piacai közelítenek a telítettségi szinthez, így a vállaltoknak egyre inkább a vidéki területekre kell fókuszálniuk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?