Vége az ámokfutásnak! - Rejtett traffipaxok minden sarkon?

Pénzcentrum
2006. február 14. 10:02

Egy tavalyi kormánydöntés értelmében a hatóságoknak március végéig kell megvizsgálniuk egy önműködő, rögzített kamerás sebességmérő rendszer kiépítésének lehetőségét. Az oszlopokra és hidakra szerelhető fix kamerás készülékek felvételeit műholdas rendszer juttatja majd el a rendőrség értékelő központjába.

Egy tavalyi kormánydöntés értelmében a hatóságoknak március végéig kell megvizsgálniuk egy önműködő, rögzített kamerás sebességmérő rendszer kiépítésének lehetőségét. Az oszlopokra és hidakra szerelhető fix kamerás készülékek felvételeit műholdas rendszer juttatja majd el a rendőrség értékelő központjába – írja a Magyar Nemzet.

Míg a hagyományos traffipaxok gyakran hirtelen fékezésre késztetik a sofőrt, addig a jövőbeli rendszer folyamatosan megkövetelné a sebességkorlátozás betartását.

Az új rendszer bevezetése azonban jogszabályváltozást is igényel, hiszen jelenleg ha a gépkocsi üzemben tartója tagadja, hogy ő ült a szabálytalanság idején a volán mögött és nem nevezi meg, hogy ki vezetett, akkor a hatóság a kocsiról készült felvétel alapján nem szabhat ki büntetést. (Külföldön ilyen esetekben az üzemben tartót vonják felelősségre.)

A parlament által elfogadott közlekedési program értelmében 2010-re 30%-kal kellene csökkenteni a halálos közlekedési baleseteket hazánkban.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?