5 °C Budapest

Vége az ámokfutásnak! - Rejtett traffipaxok minden sarkon?

Pénzcentrum
2006. február 14. 10:02

Egy tavalyi kormánydöntés értelmében a hatóságoknak március végéig kell megvizsgálniuk egy önműködő, rögzített kamerás sebességmérő rendszer kiépítésének lehetőségét. Az oszlopokra és hidakra szerelhető fix kamerás készülékek felvételeit műholdas rendszer juttatja majd el a rendőrség értékelő központjába.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy tavalyi kormánydöntés értelmében a hatóságoknak március végéig kell megvizsgálniuk egy önműködő, rögzített kamerás sebességmérő rendszer kiépítésének lehetőségét. Az oszlopokra és hidakra szerelhető fix kamerás készülékek felvételeit műholdas rendszer juttatja majd el a rendőrség értékelő központjába – írja a Magyar Nemzet.

Míg a hagyományos traffipaxok gyakran hirtelen fékezésre késztetik a sofőrt, addig a jövőbeli rendszer folyamatosan megkövetelné a sebességkorlátozás betartását.

Az új rendszer bevezetése azonban jogszabályváltozást is igényel, hiszen jelenleg ha a gépkocsi üzemben tartója tagadja, hogy ő ült a szabálytalanság idején a volán mögött és nem nevezi meg, hogy ki vezetett, akkor a hatóság a kocsiról készült felvétel alapján nem szabhat ki büntetést. (Külföldön ilyen esetekben az üzemben tartót vonják felelősségre.)

A parlament által elfogadott közlekedési program értelmében 2010-re 30%-kal kellene csökkenteni a halálos közlekedési baleseteket hazánkban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?