15 °C Budapest

Holnap utánig lehet csalni, utána megütöd a bokád!

Pénzcentrum
2006. február 13. 08:30

Márciustól minden okmányiroda online és real time összeköttetésben lesz a vámszervezettel, így elvileg lehetetlenné válik a regisztrációsadó-csalás. A tesztüzem február 15-től indul, március elsejétől azonban teljes kapacitással megy majd az információcsere.

Márciustól minden okmányiroda online és real time összeköttetésben lesz a vámszervezettel, így elvileg lehetetlenné válik a regisztrációsadó-csalás. A tesztüzem február 15-től indul, március elsejétől azonban teljes kapacitással megy majd az információcsere – írja a Világgazdaság.

Az új rendszer segítségével azonnali választ kaphatnak az illetékesek arról, hogy valóban befizették-e a regisztrációs adót a gépkocsi után. Manapság nem ritka, hogy az autók tulajdonosai hamisított papírokkal jelentkeznek az okmányirodáknál, melyek kellő információ hiányában nem tudnak mit tenni.

Mostantól viszont a gépkocsik forgalomba helyezését megelőzően az okmányiroda adatai közvetlenül összevetésre kerülnek a vámhatóság adatbázisával, és ha a kettő között eltérés van, akkor az okmányiroda felfüggeszti a forgalomba helyezési eljárást és vizsgálat indul.

A rendszer beindításával nem csak a mostantól jelentkező járművek adatait vizsgálják, hanem 2004 februárig visszamenőleg mindenre fény derül...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?