31 °C Budapest

Holnap utánig lehet csalni, utána megütöd a bokád!

Pénzcentrum
2006. február 13. 08:30

Márciustól minden okmányiroda online és real time összeköttetésben lesz a vámszervezettel, így elvileg lehetetlenné válik a regisztrációsadó-csalás. A tesztüzem február 15-től indul, március elsejétől azonban teljes kapacitással megy majd az információcsere.

Márciustól minden okmányiroda online és real time összeköttetésben lesz a vámszervezettel, így elvileg lehetetlenné válik a regisztrációsadó-csalás. A tesztüzem február 15-től indul, március elsejétől azonban teljes kapacitással megy majd az információcsere – írja a Világgazdaság.

Az új rendszer segítségével azonnali választ kaphatnak az illetékesek arról, hogy valóban befizették-e a regisztrációs adót a gépkocsi után. Manapság nem ritka, hogy az autók tulajdonosai hamisított papírokkal jelentkeznek az okmányirodáknál, melyek kellő információ hiányában nem tudnak mit tenni.

Mostantól viszont a gépkocsik forgalomba helyezését megelőzően az okmányiroda adatai közvetlenül összevetésre kerülnek a vámhatóság adatbázisával, és ha a kettő között eltérés van, akkor az okmányiroda felfüggeszti a forgalomba helyezési eljárást és vizsgálat indul.

A rendszer beindításával nem csak a mostantól jelentkező járművek adatait vizsgálják, hanem 2004 februárig visszamenőleg mindenre fény derül...

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?