26 °C Budapest

Nem adtak teát, milliókba került a bírság!

Pénzcentrum
2006. február 10. 10:10

Minden ötödik úgynevezett hideg munkahelyen találtak szabálytalanságot az ellenőrök, a kiszabott bírság kétmillió forint. A legtöbbször az fordult elő, hogy nem adtak forró teát a dolgozóknak, pedig ez az alacsony hőmérséklet miatt kötelező - írja a magyarorszag.hu

 
Minden ötödik úgynevezett hideg munkahelyen találtak szabálytalanságot az ellenőrök, a kiszabott bírság kétmillió forint. A legtöbbször az fordult elő, hogy nem adtak forró teát a dolgozóknak, pedig ez az alacsony hőmérséklet miatt kötelező – írja a magyarorszag.hu
Összesen 265 munkahelyet ellenőriztek az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai ahol több mint négyezer munkavállalót foglalkoztatnak hidegnek minősülő munkakörnyezetben. Ezeken a helyeken a munkaidő felében a napi középhőmérséklet szabadban a plusz négy fokot, zárt térben a plusz tíz fokot nem éri el.
Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy a munkáltatók a munkahelyek 7,5 százalékában nem gondoskodtak a dolgozók megfelelő védőöltözetéről, 8,7 százalékuk nem biztosított melegedő és szociális helyiséget, és 7,2 százalékuk nem adta ki az óránként járó pihenőidőt.

A hideg munkahelyeken továbbá biztosítani kell az ötvenfokos cukros teát, ezt a munkahelyek 16 százaléka mulasztotta el. A vizsgált munkaterületek több mint 21 százalékában kellett intézkedni, és mintegy kétmillió forint értékben szabtak ki bírságot az ellenőrök.  

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22