2 °C Budapest

"Menet közben egy fáról egy fagyott mókus zuhant a szélvédőjére"

Pénzcentrum
2006. február 9. 11:11

A bizarr közlekedési kártérítési igények listáját az állatok okozta furcsa balesetek vezetik - legalábbis a brit Norwich Union biztosító héten közzétett listája szerint. Az állatok mögött közvetlenül az élelmiszerek következnek - írja az InfoRádió.hu

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A bizarr közlekedési kártérítési igények listáját az állatok okozta furcsa balesetek vezetik - legalábbis a brit Norwich Union biztosító héten közzétett listája szerint. Az állatok mögött közvetlenül az élelmiszerek következnek – írja az InfoRádió.hu
Egy motoros például azzal fordult a biztosítóhoz, hogy menet közben egy fáról egy fagyott mókus zuhant a szélvédőjére és törte azt össze. Egy másik sofőr azzal védekezett, hogy egy darázs szúrta meg a lábát, azért gyorsított fel és rohant bele az előtte haladó autóba. De volt olyan figyelmetlen közlekedő, aki azt állította, hogy azért nem tudott megállni, mert egy krumpli beszorult a fékpedál alá.
A Norwich Union egyik szóvivője szerint bár már sok különös dolgot tapasztaltak, mégis meglepőnek tartják, hogy milyen gyakran szerepelnek állatok és élelmiszerek az indoklásokban.
A legkülönösebb kártérítési igény alighanem az volt, melyben közölték: "miközben a kanyarban haladtam, az egyik ajtó kinyílt és egy fagyasztott kebab repült ki, kárt téve egy arra haladó autóban".

Magyar szemmel viszont az egész történetben alighanem az a legérdekesebb, hogy a fent sorolt kérelmek mindegyikét jogosnak találták és kifizették.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18