5 °C Budapest

Elkeseredettség, korrupció, áremelkedés - Ez van?

Pénzcentrum
2006. február 9. 08:08

Majdnem minden második magyar véli úgy, hogy uniós csatlakozásunk óta jobb esélye van a régi EU-tagállamokban való munkavállalásra, ezzel azonban messze elmaradunk a tíz újonnan csatlakozó ország átlagától, mely kétharmados optimista-arányt tükröz - derül ki a Gfk felméréséből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Majdnem minden második magyar véli úgy, hogy uniós csatlakozásunk óta jobb esélye van a régi EU-tagállamokban való munkavállalásra, ezzel azonban messze elmaradunk a tíz újonnan csatlakozó ország átlagától, mely kétharmados optimista-arányt tükröz – derül ki a Gfk felméréséből.

Hazánkban mindössze 4%-os azok aránya, akik az elmúlt másfél évben munkahelyüket nagyobb biztonságban érezték, mint korábban, ez az arány átlagosan 16%-os az új EU-tagországokban.

A tanulási lehetőségeket tekintve már optimistábban nyilatkoztak a hazai válaszadók: több mint felük gondolja ugyanis úgy, hogy a korábbinál több lehetőség kínálkozik a régi tagállamokban történő tanulásra.

Mintegy 40% vélekedik úgy, hogy a korrupció elterjedtebb és a válaszadók háromnegyede szerint az árak ma magasabbak, mint 2005-ben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?