16 °C Budapest

Elkeseredettség, korrupció, áremelkedés - Ez van?

Pénzcentrum
2006. február 9. 08:08

Majdnem minden második magyar véli úgy, hogy uniós csatlakozásunk óta jobb esélye van a régi EU-tagállamokban való munkavállalásra, ezzel azonban messze elmaradunk a tíz újonnan csatlakozó ország átlagától, mely kétharmados optimista-arányt tükröz - derül ki a Gfk felméréséből.

Majdnem minden második magyar véli úgy, hogy uniós csatlakozásunk óta jobb esélye van a régi EU-tagállamokban való munkavállalásra, ezzel azonban messze elmaradunk a tíz újonnan csatlakozó ország átlagától, mely kétharmados optimista-arányt tükröz – derül ki a Gfk felméréséből.

Hazánkban mindössze 4%-os azok aránya, akik az elmúlt másfél évben munkahelyüket nagyobb biztonságban érezték, mint korábban, ez az arány átlagosan 16%-os az új EU-tagországokban.

A tanulási lehetőségeket tekintve már optimistábban nyilatkoztak a hazai válaszadók: több mint felük gondolja ugyanis úgy, hogy a korábbinál több lehetőség kínálkozik a régi tagállamokban történő tanulásra.

Mintegy 40% vélekedik úgy, hogy a korrupció elterjedtebb és a válaszadók háromnegyede szerint az árak ma magasabbak, mint 2005-ben.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?