18 °C Budapest

Új tagok, új elnök! Kezdődhet a választás

Pénzcentrum
2006. február 7. 09:30

Az Országgyűlés hétfőn megválasztotta az Országos Választási Bizottság új tagjait és az új OVB-elnököt

Az Országgyűlés hétfőn megválasztotta az Országos Választási Bizottság új tagjait és az új OVB-elnököt – írja a Kormányzati Hírportál.
Az Országgyűlés hétfőn az Országos Választási Bizottság (OVB) tagjává választotta Fazekas Mariannát, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezetőjét, egyetemi docenst; Halmai Gábort, a győri Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanárát; Molnár Miklóst, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi tanárát; Ivancsics Imrét, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi docensét. Az OVB-elnökének Szigeti Pétert, a győri Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanárát, tudományos igazgatóját választották.

Az Országgyűlés az OVB póttagjának választotta Tóth Károlyt, a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi docensét és Beregi Zoltán ügyvédet. Molnár Miklós a most leköszönt testület alelnöke volt. A Ház egyetlen szavazással, 326 igen, egy nem szavazattal és egy tartózkodással döntött a testület tagjairól.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?