27 °C Budapest

Új reptéri buszjárat indul

Pénzcentrum
2006. február 7. 12:35

Véglegesítették a BKV korábban sokat bírált 2006-os paraméterkönyvét, az egyebek mellett a járatszámokat és sűrűségeket meghatározó dokumentumot mindenki elfogadta a városüzemeltetési bizottság tegnapi ülésén

Véglegesítették a BKV korábban sokat bírált 2006-os paraméterkönyvét, az egyebek mellett a járatszámokat és sűrűségeket meghatározó dokumentumot mindenki elfogadta a városüzemeltetési bizottság tegnapi ülésén – írja mai számában a Népszabadság
Három, korábban bírált járatritkítást is elvetettek, így idén is a 2005-ös menetidővel közlekedik a 68-as, 28-as és a 37-es villamos, valamint a 77-es autóbusz. Vagyis a civilek szorgalmazására a szolgáltató elállt az ez évre tervezett kedvezőtlen változtatásról.
A bizottság foglalkozott a BKV-járatokat általánosan jellemző, de legalább 15-20 vonalat biztosan érintő zsúfoltság problémájával is. Felkérték Vajda Pál (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettest, hogy április végére készítsen zsúfoltságkezelési tervet a 90 százalék feletti terheléssel közlekedő járatokra. Ennek ki kell térnie a szervezeti, intézkedési és forgalomszervezési kérdésekre, meg kell határoznia az esetleg szükséges járatsűrítéseket, vagy a járműszám növelését. Egyelőre nincs döntés arról, a 4-es metró megépítése után indokolt-e fenntartani a villamosközlekedést a Thököly úton. A Főmterv által elkészített és a megszüntetést szorgalmazó munkaanyag komoly szakmai ellenállásba ütközött a bizottság ülésén. Ezért a grémium úgy döntött, további vizsgálatokat tart szükségesnek, bevonva a BKV, a Közlekedés Kft. és a közlekedéstudományi szakma képviselőit. Ez "szigorúan szakmai probléma, amelyre a Thököly út felújítása miatt viszonylag hamar választ kell adni" - fogalmazott Lakos Imre. Hozzátette, két hónapon belül visszatérnek a kérdésre.

Új reptéri buszjárat indul április elején, a 200-as jelzésű hat darab csuklós Volvo-busz Ferihegy 2-ről indul, bekanyarodik az 1-es terminálhoz, a végállomása pedig Kőbánya-Kispesten lesz. A repülőtér irányába viszont egyelőre - forgalomtechnikai okok miatt - nem tud bekanyarodni az 1-es terminálhoz. Hogy ez idén megoldódjon, a szükséges lépéseket (például lámpás kereszteződésre vonatkozó tervek) szintén Vajda Pálnak kell kidolgoznia. A repülőtéri járat sűrűsége csúcsidőben 8, egyébként 12 perc lesz, Ferihegyről az utolsó busz hajnali negyed egykor indul a város irányába, alkalmazkodva ezzel a leszálló gépek menetrendjéhez.(K. A. I.)

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?