16 °C Budapest

Új reptéri buszjárat indul

Pénzcentrum
2006. február 7. 12:35

Véglegesítették a BKV korábban sokat bírált 2006-os paraméterkönyvét, az egyebek mellett a járatszámokat és sűrűségeket meghatározó dokumentumot mindenki elfogadta a városüzemeltetési bizottság tegnapi ülésén

Véglegesítették a BKV korábban sokat bírált 2006-os paraméterkönyvét, az egyebek mellett a járatszámokat és sűrűségeket meghatározó dokumentumot mindenki elfogadta a városüzemeltetési bizottság tegnapi ülésén – írja mai számában a Népszabadság
Három, korábban bírált járatritkítást is elvetettek, így idén is a 2005-ös menetidővel közlekedik a 68-as, 28-as és a 37-es villamos, valamint a 77-es autóbusz. Vagyis a civilek szorgalmazására a szolgáltató elállt az ez évre tervezett kedvezőtlen változtatásról.
A bizottság foglalkozott a BKV-járatokat általánosan jellemző, de legalább 15-20 vonalat biztosan érintő zsúfoltság problémájával is. Felkérték Vajda Pál (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettest, hogy április végére készítsen zsúfoltságkezelési tervet a 90 százalék feletti terheléssel közlekedő járatokra. Ennek ki kell térnie a szervezeti, intézkedési és forgalomszervezési kérdésekre, meg kell határoznia az esetleg szükséges járatsűrítéseket, vagy a járműszám növelését. Egyelőre nincs döntés arról, a 4-es metró megépítése után indokolt-e fenntartani a villamosközlekedést a Thököly úton. A Főmterv által elkészített és a megszüntetést szorgalmazó munkaanyag komoly szakmai ellenállásba ütközött a bizottság ülésén. Ezért a grémium úgy döntött, további vizsgálatokat tart szükségesnek, bevonva a BKV, a Közlekedés Kft. és a közlekedéstudományi szakma képviselőit. Ez "szigorúan szakmai probléma, amelyre a Thököly út felújítása miatt viszonylag hamar választ kell adni" - fogalmazott Lakos Imre. Hozzátette, két hónapon belül visszatérnek a kérdésre.

Új reptéri buszjárat indul április elején, a 200-as jelzésű hat darab csuklós Volvo-busz Ferihegy 2-ről indul, bekanyarodik az 1-es terminálhoz, a végállomása pedig Kőbánya-Kispesten lesz. A repülőtér irányába viszont egyelőre - forgalomtechnikai okok miatt - nem tud bekanyarodni az 1-es terminálhoz. Hogy ez idén megoldódjon, a szükséges lépéseket (például lámpás kereszteződésre vonatkozó tervek) szintén Vajda Pálnak kell kidolgoznia. A repülőtéri járat sűrűsége csúcsidőben 8, egyébként 12 perc lesz, Ferihegyről az utolsó busz hajnali negyed egykor indul a város irányába, alkalmazkodva ezzel a leszálló gépek menetrendjéhez.(K. A. I.)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06