8 °C Budapest

Egyedülálló lehetőség a HVB banknál

Pénzcentrum
2006. február 6. 16:46

A HVB Bank a Microsofttal kötött megállapodása értelmében a piacon egyedülálló finanszírozási konstrukcióval segíti a Microsoft szoftverlicenc-, és az ahhoz kapcsolódó hardver-, illetve implementációs szolgáltatások megvásárlását.

Az EU Pályázati Tanácsadó (EUGA) kezdeményezésében a 2005-ös év folyamán kialakult együttműködés kiterjesztéseként a HVB Bank Hungary Zrt., a Microsoft Magyarország Kft.-vel és a Microsoft Magyarországi Partnerhálózatával együttműködésben számos előnyt kínáló hitelkonstrukciót dolgozott ki a kis- és középvállalkozások számára. A hitel a Microsoft vállalatirányítási (Microsoft Navision és Axapta) és kapcsolat-menedzsment rendszerek (Microsoft CRM) licencének megvásárlásához, továbbá a rendszerek bevezetése során felmerülő implementációs-tanácsadói szolgáltatások és a szükséges hardverfejlesztések finanszírozásához igényelhető.
A bank a beruházás nettó összköltségének akár 75%-át kész finanszírozni. A vállalkozás igényeinek és egyedi adottságainak megfelelően a hitel egyaránt igénybe vehető forint alapú, illetve euró, vagy svájci frank alapú konstrukciókon keresztül. A forint alapú, árfolyamkockázat nélküli változatot előnyben részesítő vállalkozások számára a Magyar Fejlesztési Bank Rt. által refinanszírozott, Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram kínál kedvező finanszírozási lehetőséget EURIBOR alapú kamaton; ez jelenleg megközelítőleg 6,5%. Az alacsonyabb kamatszint elérése érdekében az esetleges árfolyamkockázatot is elfogadó vállalkozások részére a HVB Bank az euró (jelenleg 5,6%-os kamat), vagy svájci frank (jelenleg 4,2%-os kamat) alapú HVB EU Expressz hitelt javasolja az informatikai beruházás finanszírozására (a kamat euró alapú finanszírozás esetén jelenleg 5,6%, míg svájci frank esetében 4,2%).
A hitelkonstrukció igénybevételét jelentősen megkönnyíti az egyszerűsített hitelkérelem és a gyors hitelbírálat, mivel a hitelkérelemhez szükséges dokumentáció hiánytalan beérkezését követően a bank legfeljebb hat munkanapon belül elbírálja azt. A hitelkonstrukció további különlegessége, hogy a HVB Bank által elfogadott hitelminősítés esetén a hitelfelvételhez tárgyi fedezetre nincs szükség.

A banki hitelkonstrukció az EUGA programból már jól ismert GVOP 4.1.1. „Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek” és GVOP 4.1.2. „Üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztése” uniós pályázathoz is kapcsolható, amelyben a kis- és középvállalkozások a projekt elszámolható összköltségének akár 50%-át is elnyerhetik támogatásként.  A hitel a területileg illetékes HVB bankfiókon keresztül igényelhető.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm