Egyedülálló lehetőség a HVB banknál

Pénzcentrum
2006. február 6. 16:46

A HVB Bank a Microsofttal kötött megállapodása értelmében a piacon egyedülálló finanszírozási konstrukcióval segíti a Microsoft szoftverlicenc-, és az ahhoz kapcsolódó hardver-, illetve implementációs szolgáltatások megvásárlását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az EU Pályázati Tanácsadó (EUGA) kezdeményezésében a 2005-ös év folyamán kialakult együttműködés kiterjesztéseként a HVB Bank Hungary Zrt., a Microsoft Magyarország Kft.-vel és a Microsoft Magyarországi Partnerhálózatával együttműködésben számos előnyt kínáló hitelkonstrukciót dolgozott ki a kis- és középvállalkozások számára. A hitel a Microsoft vállalatirányítási (Microsoft Navision és Axapta) és kapcsolat-menedzsment rendszerek (Microsoft CRM) licencének megvásárlásához, továbbá a rendszerek bevezetése során felmerülő implementációs-tanácsadói szolgáltatások és a szükséges hardverfejlesztések finanszírozásához igényelhető.
A bank a beruházás nettó összköltségének akár 75%-át kész finanszírozni. A vállalkozás igényeinek és egyedi adottságainak megfelelően a hitel egyaránt igénybe vehető forint alapú, illetve euró, vagy svájci frank alapú konstrukciókon keresztül. A forint alapú, árfolyamkockázat nélküli változatot előnyben részesítő vállalkozások számára a Magyar Fejlesztési Bank Rt. által refinanszírozott, Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram kínál kedvező finanszírozási lehetőséget EURIBOR alapú kamaton; ez jelenleg megközelítőleg 6,5%. Az alacsonyabb kamatszint elérése érdekében az esetleges árfolyamkockázatot is elfogadó vállalkozások részére a HVB Bank az euró (jelenleg 5,6%-os kamat), vagy svájci frank (jelenleg 4,2%-os kamat) alapú HVB EU Expressz hitelt javasolja az informatikai beruházás finanszírozására (a kamat euró alapú finanszírozás esetén jelenleg 5,6%, míg svájci frank esetében 4,2%).
A hitelkonstrukció igénybevételét jelentősen megkönnyíti az egyszerűsített hitelkérelem és a gyors hitelbírálat, mivel a hitelkérelemhez szükséges dokumentáció hiánytalan beérkezését követően a bank legfeljebb hat munkanapon belül elbírálja azt. A hitelkonstrukció további különlegessége, hogy a HVB Bank által elfogadott hitelminősítés esetén a hitelfelvételhez tárgyi fedezetre nincs szükség.

A banki hitelkonstrukció az EUGA programból már jól ismert GVOP 4.1.1. „Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek” és GVOP 4.1.2. „Üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztése” uniós pályázathoz is kapcsolható, amelyben a kis- és középvállalkozások a projekt elszámolható összköltségének akár 50%-át is elnyerhetik támogatásként.  A hitel a területileg illetékes HVB bankfiókon keresztül igényelhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?