28 °C Budapest

Csökkenjen a lakásépítés áfája! - Sok bába közt elvész a gyerek?

Pénzcentrum
2006. február 6. 09:30

Orbán Viktor bejelentette, a Fidesz a héten törvénymódosító javaslatot nyújt be arról, hogy a lakásfelújítás és a szociális lakásépítés áfája a jelenlegi 20-ról 5%-ra csökkenjen.

 

A pártelnök egyelőre természetesen nem közölt adatokat arról, hogy hogyan változna az állam áfabevétele a csökkentés miatt. A javaslat akkor érinthetné a magáncélú építkezéseket, ha a kormány a szociálpolitika részének nyilvánítja a lakásépítést, illetve az új lakások bizonyos kategóriáit – írja a Magyar Hírlap.

 

A javaslatra az MSZP is nyitott, szerintük ugyanis azt ők készítetették elő azzal, hogy elérték, a kérdéses területek tagállami kedvezményes kulcsot kaphassanak.

 

Az SZDSZ ezzel szemben rossz ötletnek tartja a kezdeményezést, mivel szerintük az elmúlt években rengeteg lakás épült, így nem feltétlenül kellenek újabbak.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?