31 °C Budapest

Veszélyben a személyazonosságod?

Pénzcentrum
2006. február 3. 14:47

A személyazonossággal történő visszaélések évente mintegy 1.7 milliárd fontos kárt okoznak az Egyesült Királyságban, mely jelentős növekedés a 2002-es 1.2 milliárdhoz képest.

 

Minisztériumi adatok szerint évente mintegy 100 ezer embert érintenek a szigetországban a visszaélések, így minél előbb indokolt lenne elterjeszteni az ujjlenyomat alapú, illetve a retinás azonosítást.

 

Jelenleg közel sem lehetetlen megszerezni valakinek a banki adatait, ám amennyiben egy internetes tranzakcióhoz például ujjlenyomat azonosítás is szükségeltetne, jóval nehezebb lenne visszaélni az adatokkal.

 

Jogvédő csoportok ugyanakkor attól félnek, hogy a szigetország hamarosan a Különvélemény című filmre kezd majd hasonlítani, amennyiben a politikusok túlzásba viszik a védekezést...

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?