Ha nem akarsz adózni, dolgozz ingyen!

Pénzcentrum
2006. február 3. 14:00

Sok tanár válhatnak idén önadózóvá, mert felügyeletet vállaltak az érettségin. Az Oktatási Minisztérium azt javasolja, ha a jövőben el akarják kerülni ezt a "problémát" , akkor végezzék ingyen ezt a tevékenységet. - írja az edupress.hu

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Sok tanár válhatnak idén önadózóvá, mert felügyeletet vállaltak az érettségin. Az Oktatási Minisztérium azt javasolja, ha a jövőben el akarják kerülni ezt a „problémát” , akkor végezzék ingyen ezt a tevékenységet. – írja az edupress.hu
A közreműködésért járó pár ezer forintot ugyanis nem az iskolájuk, hanem az Oktatási Minisztérium (OM) számlázza. Az így kapott juttatás viszont egyéb tevékenységből származó jövedelemnek minősül, azaz a tanárok arra kényszerülnek, hogy maguk készítsék el adóbevallásukat.
Ráadásul a vizsgán végzett munkáért járó 1500-6000 forintot a minisztérium gyakran csak fél éves késéssel utalta át, az adóbevalláshoz szükséges igazolást is csak a múlt héten kapták kézhez a tanárok.

A probléma megoldására, az Oktatási Minisztérium azt javasolja, a tanárok a jövőben társadalmi munkában (ingyen) végezzék az érettségi felügyeletet. Így ugyanis kikerülhető az önadózás, hiszen nincs egyéb tevékenységből származó jövedelem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20