Vodka, kolbász, terepjáró... - Börtönbe vonul a Wal-Mart ásza?

Pénzcentrum
2006. február 2. 05:45

Thomas Coughlin, a Wal-Mart korábbi elnök-helyettese akár 28 év börtönt és 1.35 millió dolláros pénzbüntetést is kaphat, amiért csalási manőverei segítségével számos értéktárgyat a kiskereskedelmi óriáscég számlájára szerzett be otthonra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Coughlin tavaly márciusban mondott le tisztségéről, miután kiderült, hogy mintegy 500 ezer dollár értékű vásárlási utalványt saját javára fordított, holott azok az alkalmazotti bónusz-csomag részét képezték volna...

Az már csak hab a tortán, hogy a menedzser bevásárlólistája is nyilvánosságra került, melyen a puskától, a vodkáig, a kolbászig, a luxus terepjáróig és egy Celine Dion CD-ig számos érdekesség megtalálható.

Korábban amiatt is bajba került a vezető, hogy állítólag a Wal-Mart szakszervezet ellenes kémosztályának élén tevékenykedett, amit a vállalat természetesen tagad.

A szövetségi szabályok mindezek ellenére arra engednek következtetni, hogy a Coughlin legfeljebb 2 évet tölt majd le börtönbüntetéséből, mivel mindent beismert és végig együttműködött a hatóságokkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?