Non-stop ingyen pornó egy évig

Pénzcentrum
2006. február 2. 09:30

Új, műholdas digitális szolgáltatást indítana Magyarországon Digi Tv néven a Teszári Zoltán romániai milliárdos érdekeltségi körébe tartozó EMKTV. A cég a hatósági engedélyek beszerzése után, dömpingáron kínálná alapcsomagját, amellyel jelentősen átrendezné a hazai kábelszektort.

Új, műholdas digitális szolgáltatást indítana Magyarországon Digi Tv néven a Teszári Zoltán romániai milliárdos érdekeltségi körébe tartozó EMKTV. A cég a hatósági engedélyek beszerzése után, dömpingáron kínálná alapcsomagját, amellyel jelentősen átrendezné a hazai kábelszektort. - írja mai számában a Világgazdaság
 
A Digi TV - a partnereinek kiküldött tájékoztató szerint - egy évig ingyen kínál majd 34 magyar nyelvű csatornát az előfizetőinek. Egyetlen feltételként meg kell vásárolni egy 21,6 ezer forintos vevőberendezést - akár 12 havi részletre is -, és kétéves hűségnyilatkozatot kell aláírni a cégnél. Az egyéves ingyenes szolgáltatás után a havi díj még mindig alacsony, 2700 forint marad. A műsorokat műholdról terjesztik majd - akárcsak a már piacon lévő UPC Direct (amelynek alapcsomagja jelenleg 3990 forint) -, így parabolaantennával az adás lényegében bárhol fogható lesz.
Ám a rendkívül kedvezőnek tűnő "fapados" műsorterjesztésnek vannak hátulütői is. A romániai központú cég takarékossági okok miatt a hírek szerint nem cseréli le például az ott terjesztett képet, csak egy külön hangsávon magyar szinkron kerül rá. Így a külföldi adók képsoraira Magyarországon is román felirat kerül. Az előzetesen meghirdetett csomagban egyetlen hírcsatorna van, a Hír TV. Nincs a listán az M2 és az ATV sem, de van helyette egy, az alapszolgáltatás részét képző, napi 24 órában látható pornócsatorna, amelyre idáig nem volt példa a magyar piacon.
A Digi TV adása a tervek szerint szerdán indult volna, ám a startot elhalasztották egy vagy két héttel. A kiszivárgott előfizető-gyűjtési akció ugyanakkor már komoly aggodalmat keltett a piacon. A tévécsatornákkal már megállapodott a román vállalkozás magyarországi partnere, az Egyesült Magyar Kábeltelevízió (EMKTV) Kft., a hatóságoknál azonban még nem regisztrálta magát. Az egyéves ingyenes szolgáltatással járó "nem tisztességes piaci magatartásra" több cég is felhívta a hatóságok figyelmét. Számításaik szerint képtelenség nyereségesen kijönni az első ingyenes és a második év 2700 forintos havi díjából, hiszen a kábelszolgáltatóknak fizetniük kell a televízióknak a műsorokért. Ez a Digi TV alapcsomagjában lévő tévék esetében egy előfizetésre lebontva önmagában körülbelül 1800 forintba kerül. Ehhez jön még a műholdbérlet és az adminisztrációs költségek.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20