7 °C Budapest

Gyurcsány kirúg néhány minisztert

Pénzcentrum
2006. február 1. 11:00

Legfeljebb tizenkét miniszterből állna a kormány a választások után - ismertette elképzeléseit Gyurcsány Ferenc a közszolgálati televízióban. A miniszterelnök szerint egyszerűsíteni kell az állam jelenlétét a régiókban. - írja a Kormányzati Hírportál

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Legfeljebb tizenkét miniszterből állna a kormány a választások után - ismertette elképzeléseit Gyurcsány Ferenc a közszolgálati televízióban. A miniszterelnök szerint egyszerűsíteni kell az állam jelenlétét a régiókban. – írja a Kormányzati Hírportál
Újraválasztása esetén a miniszterelnök legfeljebb tizenkét minisztériumot, ugyanannyi minisztert és a jelenleginél érdemben kevesebb államtitkárt tervez a kormányban. Jelentős mértékben át kell alakítani az államot, kevesebb vezetőre, kevesebb minisztériumra van szükség. Nem lesznek tárca nélküli miniszterek - mondta a kormányfő.
Kitért arra, hogy a központi igazgatásban jelenleg hat-hét ezer ember dolgozik, ami 10-15 százalékkal kevesebb, mint négy évvel ezelőtt. Fontosnak nevezte azonban, hogy egyszerűsítsék az állam jelenlétét például vidéken, a régiókban, ahol ma több mint harminc képviseletük van, és ezek nem is működnek együtt.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy nem a járulékok csökkentésével, hanem fejlesztésekkel lehet új munkahelyeket teremteni. Szerinte 150-200 ezer ember és ugyanannyi vállalkozás számára jelent majd új munkát a 2007-től induló több ezer milliárdos fejlesztési és építési program, amely utakat, kórházakat, városközpontokat teremt majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?