28 °C Budapest

Tovább drágul a benzin, de van ahol csökken az ára!

Pénzcentrum
2006. január 31. 12:52

Publikálásra került a British Automobile Association legfrissebb, januári adatokon alapuló üzemanyag-körképe, melyből jól látszik, hogy hazánk továbbra is az európai középmezőnyben foglal helyet az árszínvonal tekintetében.

 

A britek havi két mintavétel alapján átlagolnak, majd az így kapott értékeket egy aktuális font árfolyammal saját fizetőeszközükre konvertálják. A kutatás, jellegéből adódóan természetesen torzíthat, így nem is elsősorban az abszolut összegekre érdemes figyelni, sokkal inkább az arányokra és a rangsorra.

 

Az egy hónappal korábbi állapothoz képest hazánk átugrotta Lengyelországot az ólmozatlan benzin árát rangsoroló listán, az előkelőbb helyezésünk azonban cseppet sem vígasztalja az autósokat, hiszen az ár tovább emelkedett.

 

Nem meglepő, hogy továbbra is az USA-ban a legolcsóbb a benzin az összehasonlításban szereplő országok közül, érdemes azonban egy pillantást vetni az áremelkedést bemutató grafikonra is, melyen előkelő helyet foglal el az alacsony bázisról induló ország is. (Hazánkban a brit adatok szerint januárban decemberhez képest 1.38%-kal emelkedett az ólmozatlan benzin átlagára.)

 

A dinamika vizsgálatakor szembetűnő, hogy Svájcban az üzemanyagok ára valamelyest csökkenni tudott az elmúét hónap során, míg például Svédország mindkét mezőnyben jelentős drágulást mutat.

 

A táblázatban az eredeti adatokat 367.85 forint/fontos árfolyammal számítottuk át.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?