10 °C Budapest

Mennyit lopnak a menedzserek? - Kiderült!

Pénzcentrum
2006. január 31. 07:05

10 éves csúcsra emelkedett a KPMG adatai szerint az Egyesült Királyságban elkövetett csalások összértéke, mely csaknem 1 milliárd fontot tesz ki.

 

A KPMG barométere 222 esetet tart nyilván, melyek összesen 942 millió fontos kárt okoztak 2005-ben. (Egy évvel korábban 172 esetben összesen 329 millió font csalási kár merült fel.)

 

A legfrissebb adatok szerint a csalások elsőszámú áldozata a kormányzati szektor volt, mely 448 millió fontos kárt szenvedett el, de nem sokkal maradt le a pénzügyi szegmens sem, 360 milliós összeggel.

 

Érdekes, hogy az elkövetők között egyre nagyobb arányban vannak jelen a menedzserek. A szakértők korábban is figyelmeztettek már arra, hogy a vezetők pozíciójuk és ismereteik folytán olyan helyzetben vannak, hogy könnyedén kihasználhatják a vállalatok sebezhetőségét.

 

Mindent összevetve elmondható, hogy a vezetők 421 millió font összértékben követtek el csalásokat, mely összeg megegyezik a hivatásos bűnözők által elért értékkel...

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem