12 °C Budapest

Fizetésemelést akarsz? - 7 jótanács...

Pénzcentrum
2006. január 31. 14:05

Fizetésemelést akarsz? Valószínű nem vagy egyedül ezzel, ennek elővezetésére azonban nem árt felkészülni, fontos az időzítés, a megfelelő indoklás és ezen túl mindig rendelkezni kell "B-tervvel", sikertelenség esetére.

Fizetésemelést akarsz? Valószínű nem vagy egyedül ezzel, ennek elővezetésére azonban nem árt felkészülni, fontos az időzítés, a megfelelő indoklás és ezen túl mindig rendelkezni kell „B-tervvel”, sikertelenség esetére.

Szakértők szerint az emelési kérelmet sosem szabad személyes indokokra alapozni, sokkal inkább azt kell hangsúlyozni, hogy milyen közelmúltbeli eredményeket tudsz felmutatni.

Mielőtt konkrét számokkal állsz elő, nem árt utánagondolni, mennyit engedhet meg magának a céged. Fontos, hogy a visszautasításra ugyanúgy fel kell készülni, mint a sikerre, ekkor tanácsadók szerint célszerű megkérdezni a vezetőt, hogy mit is kell tennünk ahhoz, hogy megkapjuk a szerintük megérdemelt emelést. (Amennyiben erre nem kapunk meggyőző választ, célszerű lehet új munkahely után nézni...)

A fizetésemelés kérdése mindenképp egy ingoványos terület, álljon itt 7 jótanács, amit nem árt megfogadni a siker valószínűségének növelése érdekében:

1., Ne tégy úgy, mintha természetes lenne, hogy jár neked a fizetésemelés!

2., Ne mondd meg, hogy mire kell a több pénz! (A munkaadódat ez a legritkább esetben érdekli és sokszor szánalmasnak tűnhet az indoklásod.)

3., Viselkedj higgadtan, nincs értelme „hisztizni”!

4., Sose mondd, hogy legalább annyit kellene keresned, mint XY kollégaádnak!

5., Ne fenyegess felmondással, mert ezáltal úgy tűnhet, hogy nem vagy elég elhivatott, ezáltal nem is érdemled meg az emelést!

6., Ne személyeskedj!

7., Ne légy túl hivatalos a tárgyaláson, elvégre te és a főnököd már jól ismeritek egymást!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem