16 °C Budapest

Fizetésemelést akarsz? - 7 jótanács...

Pénzcentrum
2006. január 31. 14:05

Fizetésemelést akarsz? Valószínű nem vagy egyedül ezzel, ennek elővezetésére azonban nem árt felkészülni, fontos az időzítés, a megfelelő indoklás és ezen túl mindig rendelkezni kell "B-tervvel", sikertelenség esetére.

Fizetésemelést akarsz? Valószínű nem vagy egyedül ezzel, ennek elővezetésére azonban nem árt felkészülni, fontos az időzítés, a megfelelő indoklás és ezen túl mindig rendelkezni kell „B-tervvel”, sikertelenség esetére.

Szakértők szerint az emelési kérelmet sosem szabad személyes indokokra alapozni, sokkal inkább azt kell hangsúlyozni, hogy milyen közelmúltbeli eredményeket tudsz felmutatni.

Mielőtt konkrét számokkal állsz elő, nem árt utánagondolni, mennyit engedhet meg magának a céged. Fontos, hogy a visszautasításra ugyanúgy fel kell készülni, mint a sikerre, ekkor tanácsadók szerint célszerű megkérdezni a vezetőt, hogy mit is kell tennünk ahhoz, hogy megkapjuk a szerintük megérdemelt emelést. (Amennyiben erre nem kapunk meggyőző választ, célszerű lehet új munkahely után nézni...)

A fizetésemelés kérdése mindenképp egy ingoványos terület, álljon itt 7 jótanács, amit nem árt megfogadni a siker valószínűségének növelése érdekében:

1., Ne tégy úgy, mintha természetes lenne, hogy jár neked a fizetésemelés!

2., Ne mondd meg, hogy mire kell a több pénz! (A munkaadódat ez a legritkább esetben érdekli és sokszor szánalmasnak tűnhet az indoklásod.)

3., Viselkedj higgadtan, nincs értelme „hisztizni”!

4., Sose mondd, hogy legalább annyit kellene keresned, mint XY kollégaádnak!

5., Ne fenyegess felmondással, mert ezáltal úgy tűnhet, hogy nem vagy elég elhivatott, ezáltal nem is érdemled meg az emelést!

6., Ne személyeskedj!

7., Ne légy túl hivatalos a tárgyaláson, elvégre te és a főnököd már jól ismeritek egymást!

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?