Új utakon a Generali

Pénzcentrum
2006. január 30. 17:00

Január 30-án együttműködési megállapodást írt alá két biztosító, a Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a svájci székhelyű Winterthur Biztosító Zrt. A megállapodás értelmében, az élet- valamint egészség- és balesetbiztosítási termékeivel a piac egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője, a Winterthur februártól a Generali otthoni védelmet szolgáló lakásbiztosítási termékét is beemeli portfóliójába.

 
Január 30-án együttműködési megállapodást írt alá két biztosító, a Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság  és a svájci székhelyű Winterthur Biztosító Zrt. A megállapodás értelmében, az élet- valamint egészség- és balesetbiztosítási termékeivel a piac egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője, a Winterthur februártól a Generali otthoni védelmet szolgáló lakásbiztosítási termékét is beemeli portfóliójába.
A Generali lakásbiztosítási termékével és a mögé kiépített szolgáltatási kínálattal a Winterthur bevallottan új piaci szegmenseket kíván elérni. A Generali pedig - amely a magyarországi lakás- és társasház-biztosítások területén 21 százalékos részesedésével a piacon második helyet elfoglaló biztosító - a partner cég tanácsadóinak bevonásával kívánja színesíti a már meglévő több-csatornás értékesítési hálózatát.
Walter Tauchner, a Winterthur elnök-vezérigazgatója a szerződés aláírását követően kiemelte, hogy a társaság továbbra is a sikeres és stabil nyereséget biztosító termékekre koncentrál, ugyanakkor a január 1.-jei névváltással párhuzamosan bevezetésre kerül néhány új, a hosszú távú megtakarításokra irányuló termék is.
„Ügyfeleinknek igényeikhez szabott, komplex biztosítási megoldásokat, egyénre szabott pénzügyi tervezést, egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokat, és mostantól a jelzálog biztosításokhoz a bankok által elvárt lakásbiztosítást is kínálunk.” – nyilatkozta Tauchner úr.
Dr. Pálvölgyi Mátyás, a Generali elnök-vezérigazgatója az együttműködéstől a biztosító lakáspiaci pozíciójának további erősödését várja. Mint mondta, a Generali termékei rendkívül sikeresek, a lakás- és társasház-biztosítások növekedése tavaly megközelítette az 1,6 milliárd forintot, az állománydíj pedig elérte a 13,7 milliárd forintot. A Generali jelenleg közel 470 ezer lakásbiztosítási szerződést kezel és évről évre számos újítást, termékfejlesztést hajt végre. 2005 nyarán minden meglévő és új lakásbiztosítással rendelkező ügyfelének ingyenesen igénybe vehető „Vakáció csomagot” kínált, amely a piacon egyedi – kifejezetten a nyaralás és utazás kockázataira kifejlesztett - biztosítási  szolgáltatásokat tartalmazott. 2005. végére a lakásbiztosítási eseményekhez kapcsolódó, a gyors otthoni hibaelhárítást elősegítő un. „Mestervonal 24”, assistance-típusú szolgáltatását országosan is kiterjesztette. Az új építésű lakások speciális igényeit figyelembe véve a társaság tavaly szeptemberétől új lakás- és társasház-biztosítást vezetett be.
Az összetett termékkínálat megismerésének érdekében a Winterthur teljes tanácsadói-hálózata részt vett a Generali szakemberei által szervezett képzéseken, lakásbiztosításokkal kapcsolatos értékesítési feladataikat a Generali által felállított igen magas követelményi szintnek megfelelően végzik.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20