Új utakon a Generali

Pénzcentrum
2006. január 30. 17:00

Január 30-án együttműködési megállapodást írt alá két biztosító, a Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a svájci székhelyű Winterthur Biztosító Zrt. A megállapodás értelmében, az élet- valamint egészség- és balesetbiztosítási termékeivel a piac egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője, a Winterthur februártól a Generali otthoni védelmet szolgáló lakásbiztosítási termékét is beemeli portfóliójába.

 
Január 30-án együttműködési megállapodást írt alá két biztosító, a Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság  és a svájci székhelyű Winterthur Biztosító Zrt. A megállapodás értelmében, az élet- valamint egészség- és balesetbiztosítási termékeivel a piac egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője, a Winterthur februártól a Generali otthoni védelmet szolgáló lakásbiztosítási termékét is beemeli portfóliójába.
A Generali lakásbiztosítási termékével és a mögé kiépített szolgáltatási kínálattal a Winterthur bevallottan új piaci szegmenseket kíván elérni. A Generali pedig - amely a magyarországi lakás- és társasház-biztosítások területén 21 százalékos részesedésével a piacon második helyet elfoglaló biztosító - a partner cég tanácsadóinak bevonásával kívánja színesíti a már meglévő több-csatornás értékesítési hálózatát.
Walter Tauchner, a Winterthur elnök-vezérigazgatója a szerződés aláírását követően kiemelte, hogy a társaság továbbra is a sikeres és stabil nyereséget biztosító termékekre koncentrál, ugyanakkor a január 1.-jei névváltással párhuzamosan bevezetésre kerül néhány új, a hosszú távú megtakarításokra irányuló termék is.
„Ügyfeleinknek igényeikhez szabott, komplex biztosítási megoldásokat, egyénre szabott pénzügyi tervezést, egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokat, és mostantól a jelzálog biztosításokhoz a bankok által elvárt lakásbiztosítást is kínálunk.” – nyilatkozta Tauchner úr.
Dr. Pálvölgyi Mátyás, a Generali elnök-vezérigazgatója az együttműködéstől a biztosító lakáspiaci pozíciójának további erősödését várja. Mint mondta, a Generali termékei rendkívül sikeresek, a lakás- és társasház-biztosítások növekedése tavaly megközelítette az 1,6 milliárd forintot, az állománydíj pedig elérte a 13,7 milliárd forintot. A Generali jelenleg közel 470 ezer lakásbiztosítási szerződést kezel és évről évre számos újítást, termékfejlesztést hajt végre. 2005 nyarán minden meglévő és új lakásbiztosítással rendelkező ügyfelének ingyenesen igénybe vehető „Vakáció csomagot” kínált, amely a piacon egyedi – kifejezetten a nyaralás és utazás kockázataira kifejlesztett - biztosítási  szolgáltatásokat tartalmazott. 2005. végére a lakásbiztosítási eseményekhez kapcsolódó, a gyors otthoni hibaelhárítást elősegítő un. „Mestervonal 24”, assistance-típusú szolgáltatását országosan is kiterjesztette. Az új építésű lakások speciális igényeit figyelembe véve a társaság tavaly szeptemberétől új lakás- és társasház-biztosítást vezetett be.
Az összetett termékkínálat megismerésének érdekében a Winterthur teljes tanácsadói-hálózata részt vett a Generali szakemberei által szervezett képzéseken, lakásbiztosításokkal kapcsolatos értékesítési feladataikat a Generali által felállított igen magas követelményi szintnek megfelelően végzik.
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?