10 °C Budapest

Új utakon a Generali

Pénzcentrum
2006. január 30. 17:00

Január 30-án együttműködési megállapodást írt alá két biztosító, a Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a svájci székhelyű Winterthur Biztosító Zrt. A megállapodás értelmében, az élet- valamint egészség- és balesetbiztosítási termékeivel a piac egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője, a Winterthur februártól a Generali otthoni védelmet szolgáló lakásbiztosítási termékét is beemeli portfóliójába.

 
Január 30-án együttműködési megállapodást írt alá két biztosító, a Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság  és a svájci székhelyű Winterthur Biztosító Zrt. A megállapodás értelmében, az élet- valamint egészség- és balesetbiztosítási termékeivel a piac egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője, a Winterthur februártól a Generali otthoni védelmet szolgáló lakásbiztosítási termékét is beemeli portfóliójába.
A Generali lakásbiztosítási termékével és a mögé kiépített szolgáltatási kínálattal a Winterthur bevallottan új piaci szegmenseket kíván elérni. A Generali pedig - amely a magyarországi lakás- és társasház-biztosítások területén 21 százalékos részesedésével a piacon második helyet elfoglaló biztosító - a partner cég tanácsadóinak bevonásával kívánja színesíti a már meglévő több-csatornás értékesítési hálózatát.
Walter Tauchner, a Winterthur elnök-vezérigazgatója a szerződés aláírását követően kiemelte, hogy a társaság továbbra is a sikeres és stabil nyereséget biztosító termékekre koncentrál, ugyanakkor a január 1.-jei névváltással párhuzamosan bevezetésre kerül néhány új, a hosszú távú megtakarításokra irányuló termék is.
„Ügyfeleinknek igényeikhez szabott, komplex biztosítási megoldásokat, egyénre szabott pénzügyi tervezést, egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokat, és mostantól a jelzálog biztosításokhoz a bankok által elvárt lakásbiztosítást is kínálunk.” – nyilatkozta Tauchner úr.
Dr. Pálvölgyi Mátyás, a Generali elnök-vezérigazgatója az együttműködéstől a biztosító lakáspiaci pozíciójának további erősödését várja. Mint mondta, a Generali termékei rendkívül sikeresek, a lakás- és társasház-biztosítások növekedése tavaly megközelítette az 1,6 milliárd forintot, az állománydíj pedig elérte a 13,7 milliárd forintot. A Generali jelenleg közel 470 ezer lakásbiztosítási szerződést kezel és évről évre számos újítást, termékfejlesztést hajt végre. 2005 nyarán minden meglévő és új lakásbiztosítással rendelkező ügyfelének ingyenesen igénybe vehető „Vakáció csomagot” kínált, amely a piacon egyedi – kifejezetten a nyaralás és utazás kockázataira kifejlesztett - biztosítási  szolgáltatásokat tartalmazott. 2005. végére a lakásbiztosítási eseményekhez kapcsolódó, a gyors otthoni hibaelhárítást elősegítő un. „Mestervonal 24”, assistance-típusú szolgáltatását országosan is kiterjesztette. Az új építésű lakások speciális igényeit figyelembe véve a társaság tavaly szeptemberétől új lakás- és társasház-biztosítást vezetett be.
Az összetett termékkínálat megismerésének érdekében a Winterthur teljes tanácsadói-hálózata részt vett a Generali szakemberei által szervezett képzéseken, lakásbiztosításokkal kapcsolatos értékesítési feladataikat a Generali által felállított igen magas követelményi szintnek megfelelően végzik.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem