Több pénzt akarsz keresni? - Szépnek születni kell!

Pénzcentrum
2006. január 30. 15:55

Számos kutatás bizonyítja, hogy az előnytelen külsejű alkalmazottak ugyanolyan képességekkel és pozícióval rendelkező társuknál rosszabbul keresnek, a diszkont mértéke egyes eredmények szerint 5 és 10% közé tehető, mely némileg meghaladja az előnyös külsőért járó prémium mértékét.

Számos kutatás bizonyítja, hogy az előnytelen külsejű alkalmazottak ugyanolyan képességekkel és pozícióval rendelkező társuknál rosszabbul keresnek, a diszkont mértéke egyes eredmények szerint 5 és 10% közé tehető, mely némileg meghaladja az előnyös külsőért járó prémium mértékét.

A legtöbb kutató arra a meglepő következtetésre jutott, hogy a kinézet a férfiak esetében nagyobb fizetés-befolyásoló erővel bír, mint a nőknél.

A kilencvenes évek közepén, kutatási adatok szerint a teljes munkaidőben dolgozó amerikai férfiak esetében 2,600 dollár volt a diszkont az éves fizetés szintjén a rossz kinézetért, míg a jóképűek 1,400 dolláros prémiumot kaptak. A nők esetében a diszkont 2,000, a prémium 1,100 dollár volt évente.

A vizsgálatokat végzők kiemelik azonban, hogy a nők esetében fontos a férfi-háttér, egy kevésbé előnyös külsejű hölgy pedig nagy valószínűséggel nem a legsikeresebb férfi mellett köt ki, így nehezebben kerül a legjobban fizetett pozíciókba...

Egy másik kutatási projekt keretében egy adott jogi egyetem végzett hallgatóit vizsgálták a diplomázás után megadott időközönként. A kinézetet szubjektív skálán történő besorolással mérték és arra a következtetésre jutottak, hogy 5 évvel a diplomázást követően az átlag feletti külső adottságokkal rendelkező jogász férfi 10%-kal keresett többet annál, aki az átlag alatti besorolást kapott. (15 évvel a diploma után a prémium 12%-ra nőtt.)

Érdekes adat, hogy a túlsúlyos nők átlagosan 17%-kal keresnek kevesebbet, mint a javasolt testtömeg-indexszel rendelkezők, míg a férfiak esetében állítólag a magasak keresnek jobban.

Egyéb kutatások feltárták, hogy a smink, fodrász és hasonló beavatkozások önmagukban nem segítenek a fizetési csekk hízlalásában...szépnek születni kell!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm