21 °C Budapest

Több pénzt akarsz keresni? - Szépnek születni kell!

Pénzcentrum
2006. január 30. 15:55

Számos kutatás bizonyítja, hogy az előnytelen külsejű alkalmazottak ugyanolyan képességekkel és pozícióval rendelkező társuknál rosszabbul keresnek, a diszkont mértéke egyes eredmények szerint 5 és 10% közé tehető, mely némileg meghaladja az előnyös külsőért járó prémium mértékét.

Számos kutatás bizonyítja, hogy az előnytelen külsejű alkalmazottak ugyanolyan képességekkel és pozícióval rendelkező társuknál rosszabbul keresnek, a diszkont mértéke egyes eredmények szerint 5 és 10% közé tehető, mely némileg meghaladja az előnyös külsőért járó prémium mértékét.

A legtöbb kutató arra a meglepő következtetésre jutott, hogy a kinézet a férfiak esetében nagyobb fizetés-befolyásoló erővel bír, mint a nőknél.

A kilencvenes évek közepén, kutatási adatok szerint a teljes munkaidőben dolgozó amerikai férfiak esetében 2,600 dollár volt a diszkont az éves fizetés szintjén a rossz kinézetért, míg a jóképűek 1,400 dolláros prémiumot kaptak. A nők esetében a diszkont 2,000, a prémium 1,100 dollár volt évente.

A vizsgálatokat végzők kiemelik azonban, hogy a nők esetében fontos a férfi-háttér, egy kevésbé előnyös külsejű hölgy pedig nagy valószínűséggel nem a legsikeresebb férfi mellett köt ki, így nehezebben kerül a legjobban fizetett pozíciókba...

Egy másik kutatási projekt keretében egy adott jogi egyetem végzett hallgatóit vizsgálták a diplomázás után megadott időközönként. A kinézetet szubjektív skálán történő besorolással mérték és arra a következtetésre jutottak, hogy 5 évvel a diplomázást követően az átlag feletti külső adottságokkal rendelkező jogász férfi 10%-kal keresett többet annál, aki az átlag alatti besorolást kapott. (15 évvel a diploma után a prémium 12%-ra nőtt.)

Érdekes adat, hogy a túlsúlyos nők átlagosan 17%-kal keresnek kevesebbet, mint a javasolt testtömeg-indexszel rendelkezők, míg a férfiak esetében állítólag a magasak keresnek jobban.

Egyéb kutatások feltárták, hogy a smink, fodrász és hasonló beavatkozások önmagukban nem segítenek a fizetési csekk hízlalásában...szépnek születni kell!

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?