Orbán és a luxusautók esete

Pénzcentrum
2006. január 30. 14:00

Rogán Antal, az ellenzéki párt kampányfőnöke szerint a Gyurcsány-kormány állami vezetőinek költségei - köztük autóik fenntartása - duplájába kerülnek az Orbán-kormány alattinak. - írja a Magyar Hírlap. De valójában ki, mennyi autót "fogyasztott" az elmúlt tizenöt évben ?

 
Rogán Antal, az ellenzéki párt kampányfőnöke szerint a Gyurcsány-kormány állami vezetőinek költségei – köztük autóik fenntartása – duplájába kerülnek az Orbán-kormány alattinak. – írja a Magyar Hírlap. De valójában ki, mennyi autót „fogyasztott” az elmúlt tizenöt évben ?
A Miniszterelnöki Hivatal  készíttette el azt az összegzést, amely a rendszerváltás utáni kormányfők gépkocsihasználatát követi végig ciklusonként.

Az első ránézésre kiderül, hogy a luxust nem vetette meg egyik oldal sem. A táblázat szerint az elmúlt tizenöt évben Orbán Viktor "fogyasztotta" a legtöbb és a legváltozatosabb kategóriájú gépkocsit, ő volt ugyanis az első, akinek a szolgálati autón kívül személyes használatra is fenntartottak "kincstári" járműveket – neki viszont rögtön hármat is.
Orbán Viktornak magánhasználatra egy Mercedes limuzin, egy Chrysler buszlimuzin és egy Toyota Rav 4-es terepjáró is a rendelkezésére állt.
 

Gyurcsány Ferenc 2004-es megválasztása után még miniszterelnöki autóra sem tartott igényt, beérte volna sportminiszteri gépkocsijával is. A biztonsági szempontok miatt ezt azonban nem tehette, s tavaly nyárig egy bérelt autóval járt – az őrezred 2005-ös beszerzéséig ugyanis nem volt elégséges műszaki állapotú és a biztonsági előírásoknak is megfelelő jármű a flottában (gyorsan vettek is néhányat, úgy ötszáz millióért).

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04