30 °C Budapest

Orbán és a luxusautók esete

Pénzcentrum
2006. január 30. 14:00

Rogán Antal, az ellenzéki párt kampányfőnöke szerint a Gyurcsány-kormány állami vezetőinek költségei - köztük autóik fenntartása - duplájába kerülnek az Orbán-kormány alattinak. - írja a Magyar Hírlap. De valójában ki, mennyi autót "fogyasztott" az elmúlt tizenöt évben ?

 
Rogán Antal, az ellenzéki párt kampányfőnöke szerint a Gyurcsány-kormány állami vezetőinek költségei – köztük autóik fenntartása – duplájába kerülnek az Orbán-kormány alattinak. – írja a Magyar Hírlap. De valójában ki, mennyi autót „fogyasztott” az elmúlt tizenöt évben ?
A Miniszterelnöki Hivatal  készíttette el azt az összegzést, amely a rendszerváltás utáni kormányfők gépkocsihasználatát követi végig ciklusonként.

Az első ránézésre kiderül, hogy a luxust nem vetette meg egyik oldal sem. A táblázat szerint az elmúlt tizenöt évben Orbán Viktor "fogyasztotta" a legtöbb és a legváltozatosabb kategóriájú gépkocsit, ő volt ugyanis az első, akinek a szolgálati autón kívül személyes használatra is fenntartottak "kincstári" járműveket – neki viszont rögtön hármat is.
Orbán Viktornak magánhasználatra egy Mercedes limuzin, egy Chrysler buszlimuzin és egy Toyota Rav 4-es terepjáró is a rendelkezésére állt.
 

Gyurcsány Ferenc 2004-es megválasztása után még miniszterelnöki autóra sem tartott igényt, beérte volna sportminiszteri gépkocsijával is. A biztonsági szempontok miatt ezt azonban nem tehette, s tavaly nyárig egy bérelt autóval járt – az őrezred 2005-ös beszerzéséig ugyanis nem volt elégséges műszaki állapotú és a biztonsági előírásoknak is megfelelő jármű a flottában (gyorsan vettek is néhányat, úgy ötszáz millióért).

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem