Ha EB-t rendezünk, lesz gyorsvasút is...

Pénzcentrum
2006. január 30. 09:15

A kormány szándékai szerint óránként 160 km/h-s sebességgel közlekedő gyorsvasúttal juthatnának el a sportrajongók a 2012-es foci EB hazai helyszíneire, ehhez azonban a rendezési jog elnyerése mellett több száz milliárd forintos beruházásra lesz szükség - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kormány szándékai szerint óránként 160 km/h-s sebességgel közlekedő gyorsvasúttal juthatnának el a sportrajongók a 2012-es foci EB hazai helyszíneire, ehhez azonban a rendezési jog elnyerése mellett több száz milliárd forintos beruházásra lesz szükség – írja a Napi.

 

A győri vonalon lenne a legegyszerűbb a modernizálás, itt csak a megfelelő biztosítóberendezések szükségesek, valamint nélkülözhetetlen az európai vonatbefolyásoló rendszer felszerelése. Ezek a beruházások természetesen szerepelnek a MÁV terveiben.

 

Nagyobb fejtörést okoz viszont a Budapest-Debrecen vonalon a menetidő felére csökkentése, melyhez már a pálya felújítása is elengedhetetlen.

 

Ezek mellett a mozdonypark is bővítésre szorul, a jelenleg meglévő 10 nagy sebességű villamos mozdony ugyanis a Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedik.

 

A Fejlesztések összességében több százmilliárd Ft-ot igényelnek, 2007 és 2013 között azonban a kohéziós alapból a MÁV 7-800 millió eurót kaphat, amit alapvetően pályafelújításra fordítanak, valamint ehhez hasonló nagyságú összeg folyhat be a strukturális alapokból is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?