23 °C Budapest

Csődbe viszi a hideg az iskolákat?

Pénzcentrum
2006. január 27. 10:21

Hónapokon belül fizetésképtelenné válhat több oktatási intézmény, mivel a rendkívül hideg időjárás miatt országosan naponta mintegy 30 millió Ft-tal többet kell költeni fűtésre, a többletkiadásra pedig nincs fedezet - mondta az Oktatási Intézményeket Fenntartók Országos Szövetségének elnöke.

Hónapokon belül fizetésképtelenné válhat több oktatási intézmény, mivel a rendkívül hideg időjárás miatt országosan naponta mintegy 30 millió Ft-tal többet kell költeni fűtésre, a többletkiadásra pedig nincs fedezet – mondta az Oktatási Intézményeket Fenntartók Országos Szövetségének elnöke.

 

Az oktatási tárca politikai államtitkára szerint a helyzet korántsem ennyire súlyos, azt azonban megerősítette, hogy a tárca nem adhat több támogatást – írja a Magyar Nemzet.

 

Az oktatási intézményekben gondot okoz a rossz szigetelés, melynek köszönhetően folyamatosan teljes intenzitással kell fűteni és estére, illetve hétvégére sem lehet kikapcsolni a fűtést.

 

A folyamatos fűtés intézményenként naponta mintegy 10 ezer Ft többletkiadást jelent, mely a 250-300 intézmény esetében összesen napi 30 milliós tétel.

 

Az oktatási tárca államtitkára szerint azonban a számok még becslésnek sem jók.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?