Sokan bankolnak interneten

Pénzcentrum
2006. január 26. 16:58

Egyre többen használják a Budapest Bank (GE Money Bank) internet bankos szolgáltatását. 2006. január végére a Budapest Internetbank magánügyfeleinek száma meghaladta a 45 000 főt. Ezzel a 12%-os ágazati penetráció csaknem dupláját felmutató Budapest Bank a hazai piac egyik élenjáró elektronikus banki szolgáltatója lett.

 

A napokban publikált GKI adatok szerint szerint a hazai lakossági ügyfelek körében 12%-os az internet bankos szolgáltatást igénybe vevők aránya. Ugyanezen időszakban a Budapest Bank lakossági ügyfeleinek 22%-a használta a bank internetes szolgáltatását, a Budapest Internetbankot. A bank lakossági internet bankos felhasználóinak száma 2006. január végére (65%-os éves növekedéssel) elérte a 45 000 főt.

 

„Tapasztalataink is alátámasztják, hogy az interneten keresztül történő bankolást mára az ügyfelek nem csupán kényelmi, hanem egyre inkább alapvető szolgáltatásnak tartják. Ebből kiindulva a Budapest Bank folytatja korábban megkezdett innovatív fejlesztéseit.” – mondta Turny Ákos termékfejlesztési vezető.

 

A Budapest Bank volt az első hazai szolgáltató, amely 2002-ben bevezette az azóta ágazati standard-ként használt, biztonságnövelő kétszintű SMS belépési kódot. Szintén a bank volt az első a mobileszköz alapú (PDA) megoldások kifejlesztésében, amelyért „Az Év Internetes bankja” verseny szakmai különdíjában részesült.

 

A Budapest Internetbank 2005 végén megújult verziója számos funkcionális és kényelmi szolgáltatással egészült ki, valamint új design-t és a korábbinál jobban átlátható felhasználó felületet kapott. Emellett a bank szakemberei az Internet Explorert és Netscape Navigatort használók mellett kiemelt figyelmet fordítottak az alternatív böngészők egyre népesebb táborára is, így a Budapest Internetbank ma már a Mozilla Firefox, illetve Opera böngészők számára is elérhető.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20