Sokan bankolnak interneten

Pénzcentrum
2006. január 26. 16:58

Egyre többen használják a Budapest Bank (GE Money Bank) internet bankos szolgáltatását. 2006. január végére a Budapest Internetbank magánügyfeleinek száma meghaladta a 45 000 főt. Ezzel a 12%-os ágazati penetráció csaknem dupláját felmutató Budapest Bank a hazai piac egyik élenjáró elektronikus banki szolgáltatója lett.

 

A napokban publikált GKI adatok szerint szerint a hazai lakossági ügyfelek körében 12%-os az internet bankos szolgáltatást igénybe vevők aránya. Ugyanezen időszakban a Budapest Bank lakossági ügyfeleinek 22%-a használta a bank internetes szolgáltatását, a Budapest Internetbankot. A bank lakossági internet bankos felhasználóinak száma 2006. január végére (65%-os éves növekedéssel) elérte a 45 000 főt.

 

„Tapasztalataink is alátámasztják, hogy az interneten keresztül történő bankolást mára az ügyfelek nem csupán kényelmi, hanem egyre inkább alapvető szolgáltatásnak tartják. Ebből kiindulva a Budapest Bank folytatja korábban megkezdett innovatív fejlesztéseit.” – mondta Turny Ákos termékfejlesztési vezető.

 

A Budapest Bank volt az első hazai szolgáltató, amely 2002-ben bevezette az azóta ágazati standard-ként használt, biztonságnövelő kétszintű SMS belépési kódot. Szintén a bank volt az első a mobileszköz alapú (PDA) megoldások kifejlesztésében, amelyért „Az Év Internetes bankja” verseny szakmai különdíjában részesült.

 

A Budapest Internetbank 2005 végén megújult verziója számos funkcionális és kényelmi szolgáltatással egészült ki, valamint új design-t és a korábbinál jobban átlátható felhasználó felületet kapott. Emellett a bank szakemberei az Internet Explorert és Netscape Navigatort használók mellett kiemelt figyelmet fordítottak az alternatív böngészők egyre népesebb táborára is, így a Budapest Internetbank ma már a Mozilla Firefox, illetve Opera böngészők számára is elérhető.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?