28 °C Budapest

Ingyenes sebezhetőség-vizsgálat - Fokozott biztonság?

Pénzcentrum
2006. január 26. 09:08

A MasterCard International új, az egész világra kiterjedő biztonsági programot indít el, melynek célja, hogy korszerű eszközöket és megfelelő motivációt biztosítson a bankkártyát elfogadó kereskedők részére ahhoz, hogy a vásárlói adatokat minél biztonságosabban kezelhessék.

A MasterCard International új, az egész világra kiterjedő biztonsági programot indít el, melynek célja, hogy korszerű eszközöket és megfelelő motivációt biztosítson a bankkártyát elfogadó kereskedők részére ahhoz, hogy a vásárlói adatokat minél biztonságosabban kezelhessék.
 
“A MasterCard felismerte, hogy a kereskedők biztonsági szerepe kulcsfontosságú, hiszen a tranzakciókat ők bonyolítják. Azzal a célkitűzéssel indítjuk ezt a programot, hogy minél hasznosabb gyakorlati tanácsokkal, eszközökkel és motivációs háttér biztosításával segítsük az online kártyaelfogadást és az adatok biztonságos kezelését,” mondta Chris Thom, a MasterCard International biztonsági főnöke.

Díjmentes sebezhetőség-vizsgálat

A MasterCard segíteni kívánja az online kereskedőket, hogy minél előbb csatlakozzanak az iparág (PCI) Data Security Standard szabványához. Ennek egyik feltétele, hogy adatkezelő rendszerük sebezhetőség-vizsgálatát elvégeztessék. A program keretében a MasterCard világszerte - így a magyarországi kereskedők részére is - ingyenes sebezhetőség-vizsgálatot tesz lehetővé. Az ellenőrzést olyan cégek végzik, mint a OneSec, AmbironTrustWave, Cybertrust, Qualys és a SecurityMetrics.

Az internetes áruházak is jobban járnak

Az új program keretében a kártyatársaság világszerte kedvezőbb anyagi feltételek mellett teszi elérhetővé a MasterCard SecureCode™ használatát.

Mi a SecureCode?

Az internetes áruházak számára külön kihívást jelent a bankkártyák elfogadása, hiszen sem a vásárló aláírása, sem a bankkártya mágneskártyája nem áll közvetlenül rendelkezésre. A MasterCard SecureCode erre a problémára nyújt megoldást, hiszen a rendszer a káryát használó személy jogosultságát és a lehívásra kerülő összeget is ellenőrzi.
A MasterCard SecureCode egy olyan, a kereskedő honlapján futó program, amely a vásárlóval és a kártyakibocsátó bankkal kommunikál. Amikor internetes környezetben fizetésre kerül a sor, egy ablak jelenik meg a számítógép képernyőjén, amely az előzőleg bankban regisztrált személyes kód megadását kéri a vásárlótól.
A kibocsátó bank ellenőrzi a kódot és a lekért összeget, majd jóváhagyja tranzakciót.

Az új program lehetővé teszi, hogy a MasterCard SecureCode™ technológiát használó internetes kereskedők alacsonyabb díjat fizessenek a kártyás tranzakciók után mint azok, akik nem támogatják a SecureCode használatát.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?