6 °C Budapest

Tízszeres áron kell vásárolni? - Muszáj lesz...

Pénzcentrum
2006. január 25. 17:02

Tízszeres áron kell megvásárolnia a közintézményeknek 25 munkaállomásra a hatályosított magyar jogszabályok gyűjteményét, ha a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság aláírja a KJK-Kerszöv Kft-vel az erről szóló keretszerződést. Az eleve furcsán kiírt tender többi indulójának ajánlatát ugyanis érvénytelennek minősítették.

Tízszeres áron kell megvásárolnia a közintézményeknek 25 munkaállomásra a hatályosított magyar jogszabályok gyűjteményét, ha a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság aláírja a KJK-Kerszöv Kft-vel az erről szóló keretszerződést. Az eleve furcsán kiírt tender többi indulójának ajánlatát ugyanis érvénytelennek minősítették.

Az Opten Kft. arra kéri a Miniszterelnöki Hivatal Központi Szolgáltatási Főigazgatóságát, hogy nyilvánítsa eredménytelennek a hatályos jogszabály gyűjteményre kiírt központosított közbeszerzési eljárást, mert az eredetileg győztesként kihirdetett három ajánlatból csak a legdrágább maradt állva a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata miatt.

A KJK-Kerszöv árai a tender súlyozott összehasonlító ára szerint 6-szor magasabbak, mint az Opten Kft. ajánlati árai. A tipikusnak mondható 25 gépen futó megrendelés esetében az árkülönbség tízszeres: a szerződés aláírása esetén a közintézményeknek ezért havonta 131250 forintot kellene fizetniük, míg az Opten ajánlatának érvényben maradása esetén 12000 forintból megkaphatnák ugyanezt, és a Magyar Hivatalos Közlönykiadó sem kérne többet 15000 forintnál.

Megítélésünk szerint a kormányzat egy jó lehetőségtől fosztaná meg a hivatalokat, ha a tendert nem írnák ki újra – érvel Tóth Tamás az Opten Kft. ügyvezető igazgatója. A kiíró eredeti szándéka szerint is három győztes pályázóval kötött volna szerződést, és Tóth szerint nem indokolt megfosztani az intézményeket a választási lehetőségtől. „Lehet, hogy a KJK sok magyarázatot fűz a jogszabályokhoz a kiadványain, de a hatályos magyar és EU-s jogszabályokat az Opten joganyaga is tartalmazza, kereshető és visszamenőlegesen hatályos formában, időgéppel ellátva.

Tóth Tamás elmondása szerint az eredménytelenné nyilvánítást indokolják a pályázat körülményei is. Az eredeti kiírásban foglalt feltételeknek ugyanis csak a KJK-Kerszöv felelhetett meg, ezért a kiírást módosítani kellett. A három győztes avatása céljából kiírt tenderen ezek után is csak két pályázó adhatott volna be érvényes ajánlatot, de az Opten lefejlesztette feltételek között szereplő tárgyszavas kereső rendszerét hogy indulhasson. Tóth Tamás szerint megkérdőjelezi a pályázat egy győztes avató lezárását, hogy éppen ez - a körülmények miatt rohammunkában készült - fejlesztés volt az, ami nem győzte meg a Közbeszerzési Döntőbizottságot, holott a pályázat óta eltelt időben sokat finomítottak rajta.

Hasonló a helyzet a KDB által hiányolt jogszabályokkal is. Ezeket a két minisztérium szerkesztésében kiadott Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye sem tartalmazza, viszont néhány napos munkával pótolhatók voltak, és már szerepelnek az Opten kiadványain.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem