4 °C Budapest

Reagált a T-Online

Pénzcentrum
2006. január 25. 08:07

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tegnapi napon hozott - bírságot mellőző - elmarasztaló határozata kapcsán a T-Online Magyarország meggyőződése, hogy nem tévesztette meg az ügyfeleit. A vállalat üdvözli, hogy a versenytanács nem tett negatív észrevételeket az általa korábban meghozott felmondásokkal és az azóta bevezetett eljárással kapcsolatban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tegnapi napon hozott – bírságot mellőző – elmarasztaló határozata kapcsán a T-Online Magyarország meggyőződése, hogy nem tévesztette meg az ügyfeleit. A vállalat üdvözli, hogy a versenytanács nem tett negatív észrevételeket az általa korábban meghozott felmondásokkal és az azóta bevezetett eljárással kapcsolatban.

A T-Online Magyarország a versenytanácsa határozata kapcsán felhívja a figyelemet, hogy a vállalat a nagykereskedelmi partnerrel történt tavalyi megállapodás óta csak forgalomfüggő és forgalomfüggetlen díjazású szolgáltatást nyújt. A társaság szerint a korlátlanság és a forgalomfüggetlenség nem ugyanaz: a forgalomfüggetlenség annyit jelent, hogy a felhasználó igénye szerint mindössze 100 kilobájtot, vagy akár 300 gigabájtot is letölthet egy hónap alatt, miközben az általa fizetendő díj nem változik.

A versenytanács indoklásában elhangzott: a bírságtól eltekintenek, mert a T-Online Magyarország együttműködött azokkal a szakmai szervekkel, amelyek tárgyalásokat kezdeményeztek a szerződések felmondása után. A versenytanács továbbá nem vitatta a cég lépéseinek (felmondások, illetve az ÁSZF-módosítás alapján az extrém felhasználók esetében követendő eljárás) jogszerűségét sem: a határozat szerint a vállalat 2005 júliusa előtti hirdetései nem voltak megtévesztők.

A T-Online Magyarország egyúttal üdvözli, hogy a versenytanács nem tett negatív észrevételeket a felmondásokról és a bevezetett eljárásról. A cég az írásbeli határozat elemzését követően dönt arról, hogy bíróságon a forgalomfüggetlen jelző megtévesztő jellegét felülvizsgáltassa.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?