0 °C Budapest

Nem panaszkodhatnak a magyar menedzserek!

Pénzcentrum
2006. január 25. 08:36

A Hewitt Associates tanácsadó cég Salary Increase Survey 2005 című elemzése szerint hazánkban és általában Kelet- és Közép-Európában emelkedik a legdinamikusabban a vállalati közép- és felsővezetők bérezése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Hewitt Associates tanácsadó cég Salary Increase Survey 2005 című elemzése szerint hazánkban és általában Kelet- és Közép-Európában emelkedik a legdinamikusabban a vállalati közép- és felsővezetők bérezése – írja a Világgazdaság.

A vezetők bérnövekedését a következő táblázat összegzi, melyből kiderül, hogy a tényszámok alapján is csak Szlovákia előz meg minket, az idei évre vonatkozó prognózisok szerint azonban átvesszük a vezetést.

A középvezetők tekintetében hazánk 2005-ös 7.6%-ával és 2006-os 6.1%-ával európai listavezetőnek tűnik.

Az irodai és kisegítő alkalmazottak szintjén 2005-ben Magyarországon 9.2%-os bővülést regisztráltak és idénre is 7.2%-ot valószínűsítenek.

Az elemzés szerint egyébként a 4% körül ingadozó nyugat-európai menedzser bérnövekedés nagyjából együtt mozog a világ többi fejlett országának számaival, ugyanakkor a fejlődő országokban hihetetlenül magas a növekedési ütem. (Venezuela: 20, India: 13.5%) Az összehasonlítást valamelyest torzítja, hogy az adatokat nem tisztították meg az inflációtól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20