26 °C Budapest

Diszkontinvázió - Élen jár a Lidl

Pénzcentrum
2006. január 25. 09:20

A Mintel brit piackutató cég adatai szerint a tavalyi évben 909 milliárd euró volt az élelmiszer-kiskereskedelmi célgek összesített árbevétele a vizsgált 19 piacon. (A felmérés 16 nyugat-európai ország mellett Cseh-, Magyar- és Lengyelország adatait tartalmazza.)

 

Az előrejelzések szerint 2010-ben az 1,060 mrd-ot is meghaladhatja a forgalom. Az átlagnál is gyorsabban bővülő piacok Kelet-Közép-Európában találhatók: Csehországban az évtized végére a 2000-es szint duplájára, míg hazánkban triplájára is nőhet a forgalom – írja a Világgazdaság.

 

A felmérés szerint a legnagyobb piaci szereplő Európában továbbra is a Carrefour, melyet alig lemaradva követ a Tesco. A diszkontláncok közül a legnagyobbak, az Aldi és a Lidl már évek óta heti 5-6 új boltot nyit a kontinensen.

 

Az elmúlt év során Magyarországon is elsősorban a diszkontláncok gyors terjeszkedése volt jellemző. A Plus, a Profi, a Penny Market és a Lidl egy év alatt összesen 48 új egységet nyitott hazánkban, 434-re emelve így a diszkontáruházak számát.

 

A fejlődés motorja továbbra is a Lidl, mely tavaly őszi piacra lépése óta 51 üzletből álló hálózatot hozott létre.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?