23 °C Budapest

5 tipp a pénzügyi összeomlás elkerüléséhez

Pénzcentrum
2006. január 25. 06:10

Év elején minden bizonnyal sokak fogadalmai között szerepel, a pénzügyileg "egyenesbe jövök", többet takarítok meg, nem veszek fel több hitelt, több időt töltök a családommal és hasonló tételek. Az internetet böngészve sok okosságot találhatunk, egy-két amerikai site kifejezetten tippeket is igyekszik adni, miként kerüljük el a pénzügyi összeomlást az év során. Előre bocsátjuk, a tengerentúli verzió "kicsit amerikai", akad azonban benne egy-két megszívlelendő tanács.

Év elején minden bizonnyal sokak fogadalmai között szerepel, a pénzügyileg „egyenesbe jövök”, többet takarítok meg, nem veszek fel több hitelt, több időt töltök a családommal és hasonló tételek. Az internetet böngészve sok okosságot találhatunk, egy-két amerikai site kifejezetten tippeket is igyekszik adni, miként kerüljük el a pénzügyi összeomlást az év során. Előre bocsátjuk, a tengerentúli verzió „kicsit amerikai”, akad azonban benne egy-két megszívlelendő tanács.

Védd a személyazonosságod!

2005 minden bizonnyal a kártyás csalások éve volt, így továbbra is minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy megakadályozzuk az adatainkkal történő visszaélést.

Fontos lehet, hogy amennyiben számítógépünkön tároljuk banki adatainkat és kódjainkat, akkor a gépen csak alapos tisztogatás után adjunk túl. (Óvatosan a laptop cserélgetéssel!)

Ez nem a delete gomb nyomkodását jelenti, hiszen az így eltávolított állományokat jóakaróink könnyedén visszaállíthatják. Érdemes letöltenünk a Wipe Drive-hoz és a Sure Delete-hez hasonló alkalmazásokat, melyek lehetetlenné teszik az eredeti file-ok előkerítését.

Ne hagyd, hogy leromoljon a hitelminősítésed!

Tipikusan amerikai vonás, hogy egy könyvtári, vagy videotékás késés is belekerül egy integrált adatbázisba, aminek következtében jelentősen ronthatja hitelképességünket. Mindent összevetve ránk ebből annyi vonatkozik, hogy nem árt elkerülni a banki és a mostanság létrehozott mobilos feketelistákat, az ezeken való szereplés ugyanis semmiképp nem jöhet jól a jövőben...

Gondolkozz előre!

Amennyiben megtehetjük, nem árt ha kiépítünk egy komfort-zónát, azaz összespórolunk annyi pénzt, ami fedezi 3-6 havi kiadásainkat. Erre azért van szükség, mert ha bármi „baleset” ér, akkor is fizetni tudjuk standard kiadásainkat. Ennek megfelelően érdemes ide számítani a lakbér mellett a rezsi, étkezési, hiteltörlesztési és egyéb állandó tételeket is, amik akkor is felmerülnek, ha egyik pillanatról a másikra nem lesz befolyó jövedelmünk.

Köss biztosítást!

Úgy tűnik, a tengerentúlon külön fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy egy váratlan káresemény bekövetkezése ellen biztosítással védekezhetnek. Mivel Olvasóinknak ez minden bizonnyal nem mond sok újat, így itt elsősorban arra hívnánk fel a figyelmet, hogy igyekezzenek ár-érték arányban a jelenleginél jobb csomagot találni. A kínálat egyre nagyobb és a versenynek köszönhetően az erőfeszítések sokszor sikerrel járnak...

Szánj több időt a családodra!

Természetes igényként merül fel a legtöbb emberben, hogy több időt töltsön családtagjaival. Az USA-ban mindezt a legtöbben úgy valósítják meg, hogy az internet segítségével otthonról dolgoznak. A Gartner adatai szerint tavaly 82.5 millió ember végezte világszerte havonta legalább egy napon otthonról munkáját, mely duplája a 2000-ben mért értéknek. A Gartner prognózisa szerint 2008-ra több mint 100 millió távmunkát végző lesz a világon.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?