Várja a babákat a K&H!

Pénzcentrum
2006. január 17. 12:01

Az év első napján hatályba lépett, Fialatok életkezdési támogatásáról szóló törvény és végrehajtási rendelkezés elfogadása ismét megmozgatta a pénzügyi intézeteket. A K&H Bank az elsők között, már január végétől kínálja új termékét, egy hosszú távú megtakarítási betétszámlát, amelyhez kapcsolódóan igénybe vehető az állami támogatás is. A K&H trambulin start megtakarítási számla éves betéti kamata 6,66%. Ezen a számlán összegyűjtött megtakarításokat 18 évesen veheti kézhez a fiatal, amelyet születésétől fogva szülei, hozzátartozói, valamint a települési önkormányzatok egészíthetnek ki az államilag biztosított 40 000 forintos babakötvényen felül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az év első napján hatályba lépett, Fialatok életkezdési támogatásáról szóló törvény és végrehajtási rendelkezés elfogadása ismét megmozgatta a pénzügyi intézeteket. A  K&H Bank az elsők között, már január végétől kínálja új termékét, egy hosszú távú megtakarítási betétszámlát, amelyhez kapcsolódóan igénybe vehető az állami támogatás is. A K&H trambulin start megtakarítási számla éves betéti kamata 6,66%. Ezen a számlán összegyűjtött megtakarításokat 18 évesen veheti kézhez a fiatal, amelyet születésétől fogva szülei, hozzátartozói, valamint a települési önkormányzatok egészíthetnek ki az államilag biztosított 40 000 forintos babakötvényen felül.

A törvény kétféle számlát alkotott, egyik a Kincstári számla, mely a Magyar Államkincstárnál kerül megnyitásra a 2005. december 31. után megszületett gyerekek részére, a másik az ún. Start számla, melyet a Kincstárral szerződő bankok vezethetnek.

Jelenleg még nem végleges a Kincstár és a bankok között kötendő megállapodás, amely az adminisztrációs, jelentésszolgálati feladatokat tartalmazza majd. Az ügyfelek visszajelzései alapján azonban nagy az érdeklődés a termék iránt, szívesen veszik, hogy a Banknál lehetőségük lesz ezen számla megnyitására. A K&H Bank hosszú távú megtakarításokat ösztönző stratégiájába szintén jól illeszkedik az új termék bevezetése.

A Bank már eddig is kínált gyermekek és fiatalok számára speciálisan kifejlesztett terméket, hiszen a K&H trambulin bankszámla a legfiatalabb korosztály pénzkezelését segíti, pl. hogy itt tarthassák akár a zsebpénzüket is, majd az egyre bővülő pénzügyi termékkínálattal elkíséri őket egészen a felnőtt korig, fokozatosan megtanítva a felelősségteljes pénzkezelés módjait.

A Magyar Államkincstár és a bankok közötti megállapodás létrejöttétől függően várhatóan január végén indulhat a K&H trambulin start megtakarítási számla. Ez egy határozatlan futamidejű, hosszú távú megtakarítások, állami és önkormányzati támogatás elhelyezésére szolgáló számla, melyet a szülő nyit meg. A számla által kínált jelenleg érvényes éves kamat 6,66%, mely a számla teljes egyenlegére érvényes. Kamat jóváírása évente, december 31-én esedékes a számla napi egyenlegei alapján. K&H Bank tervei szerint 2006-ban  számlavezetési díj nélkül indul az új termék és a számlanyitást is díjmentessé teszi a Bank. Egyéb díj (pl. tranzakciós díj) sem kerül felszámításra.

A K&H trambulin start megtakarítási számlára természetes személyek legfeljebb évi 120 000 forint erejéig fizethetnek be, mely után állami támogatás is jár, amely a befizetés 10%-a, de legfeljebb 6 000 forint. A kifizetést a tulajdonos 18. életévének betöltését követően kérheti, mely a törvényben foglaltak szerint használható fel. Az új számla nevét a jogszabályi lehetőségek alapján határozták meg, de fontos, hogy nem keverendő össze a Bank kis- és középvállalkozások számára kínált, hasonló elnevezésű K&H start üzleti számlájával. Ennek neve emiatt hamarosan meg fog változni.

Az új terméket kormányzati kampány fogja népszerűsíteni, amelybe a tervek szerint a terméket kínáló bankok is bekapcsolódnak majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20