1 °C Budapest

Itt a felvételi tájékoztató kiegészítése! - Ami az előzőből kimaradt...

Pénzcentrum
2006. január 17. 16:04

A felvételi tájékoztató kiegészítésében minden benne van, ami az előző verzióból kimaradt: új szakok és a pontszámítással kapcsolatos információk is megtalálhatók benne, a mesterképzések azonban csak később jönnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

Idén átalakul a felsőoktatás szerkezete, bevezetik a többciklusú képzést: az alapszakok elvégzése után lehet jelentkezni mester-, majd doktori képzésre. A változásokkal kapcsolatban az oktatási miniszter még egy közleményt tesz közzé február ötödikéig.

 

A kiegészítő tájékoztatóban új szakokat nem nagyon találunk, inkább olyanokat indítanak az intézmények, amelyek már korábban akkreditáltattak, csak most elindítják például távoktatásos formában is.

 

A szakok listája mellett általános tudnivalókat is találunk a kiegészítésben. A pontszámítási módszereknél az eredeti könyvből véletlenül kimaradt részt most pótolták: "Az összpontszámot a hozott, szerzett és a többletpontok összegzésével vagy a szerzett pontok kétszerezésével és a többletpontok hozzáadásával határozzák meg a felsőoktatási intézmények. A két számítási mód közül automatikusan a kedvezőbbet kell alkalmazni."


A kiegészítés letölthető lesz a www.edupress.hu oldalon, és holnap olvasható lesz a napilapokban, a www.felvi.hu és a www.om.hu oldalon. (Edupress)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?